HAMILTON: U prosečnoj sam formi

HAMILTON: U prosečnoj sam formi

(AP Photo/Luca Bruno)


Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da je u “prosečnoj formi” u dosadašnjem delu sezone, uprkos tome što je vodeći u šampionatu Formule 1.

Petostruki svetski prvak ostvario je četiri pobede u prvih šest trka ove sezone.

“Prikazao sam prosečnu formu, možda malo iznad toga, ali sveukupno, prilično prosečno u prvih šest trka. Mislim da sam izvukao najbolje što sam mogao. Došao sam spreman, najbolje što sam mogao, ali u smislu izvlačenja pravih performansi iz bolida, mislim da sam se u ovih šest trka pomalo mučio”, rekao je Hamilton, preneli su danas britanski mediji.

(AP Photo/Luca Bruno)

(AP Photo/Luca Bruno)

Hamilton je u nedelju pobedio u Monaku, a trku je počeo sa pol pozicije, njegove prve od prve trke u sezoni u Australiji. Pre toga, tri uzastopne pol pozicije imao je njegov timski kolega Valteri Botas.

Britanac je rekao da ekipa ima još mnogo posla po pitanju podešavanja vozila.
“Očekujem da će stvari biti bolje za sve nas. Nadam se, u nekom trenutku, da ću moći da rešim odredjena pitanja i vratim se u formu koju imam u sebi. Ne mogu da kažem da li će to biti u narednoj trci ili u 10 trka od sada, ali koncentrisan sam na njihovo ispravljanje”, naveo je aktuelni šampion.

Hamilton je prvi u generalnom plasmanu sa 137 bodova, drugi je Botas sa 120, a treći je vozač Ferarija Sebastijan Fetel sa 82 boda.

Naredna trka u šampionatu na programu je 9. juna za Veliku nagradu Kanade.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar