Sport
15.09.2023. 14:35
Beta

Pravda

Hrvatski navijač mora u zatvor zbog ustaške zastave

huligani
Izvor: Shutterstock

Opštinski sud u Rijeci kaznio je jednog navijača novčano sa 1.300 evra, a drugog sa 20 dana zatvora, pošto su istakli ustašku zastavu tokom utakmice između fudbalskih reprezentacija Hrvatske i Letonije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Kako je saopštio Fudbalski savez Hrvatske, prvookrivljeni D.C dobio je kaznu od 1.300 evra, a drugookrivljenom D.S određena je kazna zatvora u trajanju od 20 dana.

Takođe, obojici je određena i dvogodišnja zabrana dolaska na utakmice reprezentacije Hrvatske na domaćem terenu, uz obavezu javljanja u policijsku stanicu u terminu utakmice. Zabranjeni su im i odlasci na gostovanja državnog tima uz obavezu predavanja pasoša i javljanja u policijsku stanicu, takođe u trajanju od dve godine.
 

Postupak prema trećoj osobi koja je učestvovala i dalje traje, kao i krivična istraga kako bi se rasvetlile sve okolnosti u vezi sa incidentom.

Evropska fudbalska unija (Uefa) pokrenula je početkom sedmice postupak protiv Fudbalskog saveza Hrvatske, pošto su prošlog petka tokom utakmice sa Letonijom navijači na stadionu Rujevica u Rijeci istakli ustašku zastavu.

Fudbalski savez Hrvatske saopštio je da je odlučan u nameri preduzimanja pravnih koraka prema osobama koje su "namernim i ciljanim protivzakonitim ponašanjem nanele značajnu štetu hrvatskoj fudbalskoj reprezentaciji".

Hrvatska je već pod uslovnom kaznom zbog diskriminatorskog ponašanja navijača na utakmici Lige nacija u junu protiv Holandije, pa se suočava sa igranjem jedne utakmice bez publike. Prva utakmica na domaćem terenu je 12. oktobra protiv Turske u Osijeku.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

UEFA kaznila Hrvatsku
Fudbal, lopta, pištaljka

Fudbal

25.07.2023. 18:47

UEFA kaznila Hrvatsku

Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (Uefa) kaznila je Fudbalski savez Hrvatske (HNS) zbog ponašanja dela navijača na utakmicama završnice Lige nacija, objavio je HNS.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve