Sport
26.03.2023. 20:30
R. E.

Hoće da održi reč

Del Potro želi da igra na US openu

1
Izvor: EPA / WU HONG

Huan Martin del Potro želi da se vrati tenisu i da zaigra na ovogodišnjem US openu.

Nekadašnji treći teniser sveta najavio je tu mogućnost, iako se zvanično oprostio od tenisa u februaru prošle godine nakon brojnih operacija i hroničnih problema sa kolenom.

Delpo je rešen da održi reč i pokuša da ponovo zaigra, jer je uoči Svetskog prvenstva u fudbalu rekao da će to učiniti ako Argentinci osvoje titulu u Kataru.

Budući da su Mesi i ekipa uspeli da se popnu na krov sveta, on će narednih meseci raditi na tome da dođe do optimalne forme i još jednom zaigra u Njujorku.

"Obećao sam da ću pokušati da zaigram na US openu. Nije problem moja igra i volja, ali jeste moje koleno. Grend slem u Njujorku je posebano takmičenje za mene i potrudiću se maksimalno da budem spreman. Počeću da treniram i spremam se za US open, a videćemo kako će moja noga reagovati", istakao je Del Potro tokom gostovanja u jednom televizijskom šou.

US open je nešto posebno za mene, daću sve od sebe da budem spreman. Imam poprilično vremena, počeću da treniram i videćemo kako će noga reagovati na sve", rekao je Del Potro.

Visoki Argentinac je tokom karijere osvojio 22 ATP trofeja, a jedini grend slem podigao je 2009. u Njujorku, kada je u epskom finalu zaustavio Rodžera Federera posle pet uzastopnih pehara.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ukrajinska teniserka napala WTA
1

Majami

24.03.2023. 09:06

Ukrajinska teniserka napala WTA

Ukrajinska teniserka Marta Kostjuk kritovala je WTA što je ignorisala zahtev za sastanak sa igračima iz njene zemlje, posle poraza na turniru u Majamiju od Ruskinje Anastasije Potapove sa kojom je odbila da se rukuje.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
15°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve