Sport
10.04.2020. 20:29
R. E. / Index.hr

IAKO JE IZGUBIO 2,5 MILIJARDE: Abramovič nikome ne smanjuje plate

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Za razliku od nekih engleskih klubova koji su smanjili plate igračima i otpuštali radnike, londonski premierligaš Čelsi odlučio je da zadrži sve fudbalere i zaposlene i da im isplaćuje plate u punom iznosu.

Ruski milijarder i vlasnik Čelsija Roman Abramovič tako je još jednom oduševio britansku, ali i svetsku javnost svojim ponašanjem tokom pandemije koronavirusa, piše Index. hr.

On je već ranije stavio klupski hotel na Stamford Bridžu na raspolaganje medicinskim radnicima dok traje borba s koronavirusom. Klub je uplatio veliki iznos za borbu protiv koronavirusa, ali i pomogao domovima za žrtve porodičnog nasilja.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA EDITORIAL USE ONLY.

Čelsi pomaže od početka krize

Naime, tokom pandemije u Velikoj Britaniji se broj zlostavljanja žena i dece kao i zahteva za pomoć povećao za 25 odsto. Dodajmo kako je prošle godine u Velikoj Britaniji 1,6 miliona žena pretrpelo jedan od oblika porodičnog zlostavljanja.

Čelsi je pokrenuo i niz internetskih tečajeva za pomoć deci u vreme dok su zatvorena u kućama zbog pandemije. Prema pisanju engleskih medija, Abramovič je tokom krize zbog koronavirusa izgubio oko 2,5 milijardi evra.

Njegovo bogatstvo procjenjuje se na oko deset milijardi evra.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
10°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve