IAKO JE IZGUBIO 2,5 MILIJARDE: Abramovič nikome ne smanjuje plate

IAKO JE IZGUBIO 2,5 MILIJARDE:  Abramovič nikome ne smanjuje plate

EDITORI EDITORIAL USE ONLY EDITORIAL USE ONLY


Za razliku od nekih engleskih klubova koji su smanjili plate igračima i otpuštali radnike, londonski premierligaš Čelsi odlučio je da zadrži sve fudbalere i zaposlene i da im isplaćuje plate u punom iznosu.

Ruski milijarder i vlasnik Čelsija Roman Abramovič tako je još jednom oduševio britansku, ali i svetsku javnost svojim ponašanjem tokom pandemije koronavirusa, piše Index. hr.

On je već ranije stavio klupski hotel na Stamford Bridžu na raspolaganje medicinskim radnicima dok traje borba s koronavirusom. Klub je uplatio veliki iznos za borbu protiv koronavirusa, ali i pomogao domovima za žrtve porodičnog nasilja.

EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA EDITORIAL USE ONLY.

EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA EDITORIAL USE ONLY.

Čelsi pomaže od početka krize

Naime, tokom pandemije u Velikoj Britaniji se broj zlostavljanja žena i dece kao i zahteva za pomoć povećao za 25 odsto. Dodajmo kako je prošle godine u Velikoj Britaniji 1,6 miliona žena pretrpelo jedan od oblika porodičnog zlostavljanja.

Čelsi je pokrenuo i niz internetskih tečajeva za pomoć deci u vreme dok su zatvorena u kućama zbog pandemije. Prema pisanju engleskih medija, Abramovič je tokom krize zbog koronavirusa izgubio oko 2,5 milijardi evra.

Njegovo bogatstvo procjenjuje se na oko deset milijardi evra.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar