Sport
05.09.2021. 10:22
R.E.

Novak Đoković

"Idem korak po korak"

Novak Đoković
Izvor: EPA / NEIL HALL

Osećam da sam u dobroj poziciji, verujem da mogu da osvojim kalendarski slem, ali moram da razmišljam meč po meč, rekao je najbolji teniser sveta Novak Ðoković posle pobede protiv Keja NIšikorija i plasmana u osminu finala US Opena.

Ðokovićev naredni rival biće mladi Amerikanac Dženson Bruksbi, koji je savladao Rusa Aslana Karaceva, 6:2, 3:6, 2:6, 6:3, 6:3.

"Mogu da zamislim da pobeđujem na svakom gren slemu na kojem učestvujem. Imao sam sreću da imam dosta uspeha, 20 titula, ali i dosta finala i polufinala. Međutim, svakako je u posebnom sečanju 2016. kada sam vezao sva četiri u nizu i prvi put osvojio Rolan Garos. Počeo sam na šljaci i odrastao, ali taj trijumf bio je kao da sam se popeo na Mont Everest i bio je poseban", izjavio je Ðoković na konferenciji za medije.

Kada sam i ove godine osvojio Rolan Garos imao sam sličan osećaj, dodao je svetski broj 1.

"Posle je sledio Vimbldon, znao sam da imam dobre šanse na travi jer sam prethodna dva puta slavio. Sada sam ovde i mislim da imam dobre šanse", istakao je Ðoković.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Lejver: Novaku ću rado čestitati ako osvoji četvrti slem
Novak Đoković

"Bio bih srećan"

30.08.2021. 21:20

Lejver: Novaku ću rado čestitati ako osvoji četvrti slem

Legendarni australijski teniser Rod Lejver izjavio je da bi bio srećan kada bi najbolji igrač sveta Novak Ðoković osvojio titulu na US Openu i tako došao do kalendarskog Gren slema.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
17°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve