Ima 22 godine i najbolje je plaćena sportistkinja svih vremena

Ima 22 godine i najbolje je plaćena sportistkinja svih vremena

EPA-EFE/SCOTT BARBOUR AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT EDITORIAL USE ONLY EDITORIAL USE ONLY


Japanska teniserka Naomi Osaka preuzela je titulu najbolje plaćene sportistkinje na svetu od Amerikanke Serene Viliams, tvrdi američki magazin Forbes, u kojem su izračunali da je pobednica US Opena 2018. i Australian Opena 2019. prošle godine zaradila 37,4 miliona američkih dolara od turnirskih nagrada i sponzora.

To je rekordna zarada jedne sportistkinje, a dosadašnju rekorderku, bivšu rusku tenisku  zvezdu Mariju Šarapovu, Osaka je nadmašila za gotovo pet miliona dolara. U svojoj rekordnoj godini (2015.) Šarapova je zaradila 29,7 miliona USD, piše Index. hr.

 EPA-EFE/SCOTT BARBOUR AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT EDITORIAL USE ONLY

EPA-EFE/SCOTT BARBOUR AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT EDITORIAL USE ONLY

Teniserke su od 1990. uvek na vrhu Forbesove liste, a od 2004. su se na mestu najbogatije smenjivale Serena Villiams i Šarapova.

 EPA-EFE/LYNN BO BO

EPA-EFE/LYNN BO BO

Villiams je posljednje četiri godine bila na vrhu lestvice sportiskinja s najvećom zaradom, a u 2019. ostala je na drugom mestu s 1,4 miliona USD manjom zaradom od Osake.

Japanka je svojim teniskim stilom i rezultatima krajem 2018. i početkom 2019. skočila na listi najbolje plaćenih. Danas je 10. teniserka na svetu, ali to ne smeta previše 15 kompanija koje sponzorišu 22-godišnju igračicu.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar