Sport
28.02.2020. 16:00
Zoran Šećerov

INTERVJU DANE KORICA: Gde je dobar trener, tu je i atletika

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Danijel - Dane Korica je legendarni jugoslovenski atletičar, aktuelni rekorder na stazama od 5.000 i 10.000 metara države koje nema (Jugoslavije) i jedne koja još ponosna postoji (Srbije). Pošto ga zbog mesta rođenja svojataju i Hrvati, rekorder je na istim deonicama i u "lijepoj njihovoj" uprkos činjenici da su njegovi rekordi stariji od pomenute države. Dokazao se u dresu beogradske Crvene zvezde, s ponosom je nosio majicu i trenerku reprezentacije Jugoslavije, obavljao funkciju saveznog kapitena juniorske i seniorske muške atletske reprezentacije Jugoslavije punih 20 godina.

Završio je Fakultet za fizičku kulturu u Beogradu, nešto kasnije je na istom fakultetu i magistrirao a zatim i doktorirao. Evropska asocijacija atletskih trenera (EACA) sa sedištem u Londonu 2014. proglasila ga je za doživotnog potpredsednika. Radni vek završio je na mestu generalnog sekretara Sportskog saveza Srbije. U srpskoj atletici nema funkcije.

Postali ste penzioner, preselili se u vikendicu u blizini Beograda, delujete sveže i dobro raspoloženo.

"Volim Malu Moštanicu. Gradski minibus staje ispred moje kapije, Beograd nije daleko, stalno se nečim zanimam, tako da ja zapravo i dalje ne znam šta je to penzija. Ponašam se i dane provodim kao i kad sam radio. Jedina razlika je to što ne idem u kancelariju. Viđam i dalje ljude, družim se, idem tamo gde me pozovu. Malo i trčkaram, malo pomažem nekim ljudima oko treninga."

Kako je pobeđivao, šta smatra svojim najvećim uspehom i kada je bio najponosniji na sebe, Korica otkriva u novom broju Ekspresa.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Ekspres. Drugačiji ugao.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
8°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve