Sport
14.02.2020. 16:17
Zoran Šećerov

INTERVJU DRAGAN DŽAJIĆ: Dupla kruna je Zvezdin standard

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Mađioničar driblinga, umetnik fudbala, fudbalska legenda, vizionar. Sve ovo i još puno toga, bez smišljenog preterivanja, ide s poštovanjem uz ime Dragana Džajića, danas počasnog predsednika Crvene zvezde i čoveka koji je uz Zvezdu i sa Zvezdom već 58 godina i "kad se plače i kad se peva". Svet ga pamti kao jedno od najboljih levih krila svih vremena, ali i kao majstora fudbala koji se u završnici Kupa nacija 1968. lucidnim potezom poigrao sa slavnim Bobijem Murom i pored nedavno preminulog a tada nemoćnog golmana Benksa, poslao loptu u mrežu favorizovanih Engleza otvorivši Jugoslaviji put u finale.

Taj isti svet iskazao mu je poštovanje i pozivima za igranje u FIFA selekciji sveta (1968. i 1971), kao i tri puta u timu Evrope koji je sastavila UEFA. U dresu Jugoslavije debitovao je sa 18 godina, 17. juna 1964. godine, u susretu sa Rumunijom u Beogradu (poraz Jugoslavije 1:2), a poslednju utakmicu u plavom dresu odigrao je protiv Argentine u Beogradu 16. septembra 1979. godine (pobeda Jugoslavije 4:2). Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je 85 utakmica i postigao 23 gola.

Da li Džajić misli da je Vladan Milojević morao da ode, kako je reagovao na odluku rukovodstva kluba da poverenje ukaže Dejanu Stankoviću i da li veruje da će Stanković doneti nešto novo u Zvezdu i njenu igru, čitajte u novom broju Ekspresa koji je već na kioscima.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
14°C
04.10.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve