INTERVJU JANKO TIPSAREVIĆ: Kasno sam “provalio” igricu

INTERVJU JANKO TIPSAREVIĆ: Kasno sam “provalio” igricu


Kraj, nema više. Posle 18 godina profesionalnog igranja tenisa Janko Tipsarević odlučio je da okači reket o klin. Osvojio je četiri ATP turnira, Dejvis kup, bio osmi teniser na svetu. Međutim, tenis, baš kao ni život, nisu samo brojke, statistika ni rekordi. To je samo vrh ledenog brega.

Svoju tenisku priču, koju je započeo kada je sa šest godina prvi put uzeo reket u ruke, definitnivno će završiti nakon odigranog Dejvis kupa. Pravi oproštaj će mu prirediti kolege iz reprezentacije, koji su mu, kako kaže, i u privatnom životu najbolji prijatelji. Ipak, nedavni turnir u Stokholmu mu je bio poslednji ATP turnir na kom je nastupio.

Foto Oksana Skendzic

Foto Oksana Skendzic

“Da sam sa 20 godina imao pristup tenisu kakav je Novak imao sa sedam godina… Momci poput Novaka, Nadala, Zvereva, pored talenta, rano se probiju do vrha zato što oni sa 12, 13 godina počnu da razmišljaju kao momci od 26 godina. Ja sam tu dosta zakasnio. Ne mogu baš da kažem da sam mogao da osvojim grend slem, jer sam igrao u vreme kada su prva četiri mesta bila rezervisana, ali sam mogao duže da trajem i budem u najboljih deset…”

U intervju za novi broj Ekspres, koji je od danas u prodaji, Tipsarević govori o počecima svoje karijere, ljudima koji su ga najviše inspirisali i koji su mu najviše pomogli, ali i razlozima zbog kojih je odlučio da se penzioniše, kao i zbog čega se ponekada kaje i šta bi sada uradio drugačije…

Ekspres185

Ekspres. Drugačiji ugao.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar