Sport
10.01.2020. 12:00
Mihailo Paunović

Zoran - Moka

INTERVJU MOKA SLAVNIĆ: Sujeta je zaje**na u sportu

social-network-post-1920x10802.jpg

Zoran - Moka Slavnić je tokom košarkaške karijere osvojio sve i jedan je od retkih koji time može da se

Zoran - Moka Slavnić je tokom košarkaške karijere osvojio sve i jedan je od retkih koji time može da se pohvali. Evropski je, svetski i olimpijski šampion, deo zlatne generacije, član Kuće slavnih. Iako to rezultati ne potvrđuju, ništa manje uspešan nije bio ni kao trener. Klubovima koje je vodio umesto trofeja u amanet je ostavljao igrače, neke od najvećih koje je Jugoslavija videla.

Ukratko, Moka u obe svoje uloge bio je deo najsjajnijeg doba jugoslovenske košarke. Ipak, i pored svih priznanja i medalja, Slavnić tokom razgovora za "Ekspres" često, direktno ili indirektno, podseća na svoj doprinos košarci sa ovih prostora. Neki bi razlog tome pronašli u egu, međutim, istina verovatno leži u njegovoj jugonostalgičnosti koju ne krije. O tome najbolje svedoči žar sa kojim Slavnić odgovara na pitanja vezana za njegovu košarkašku prošlost, odnosno kako govori o aktuelnostima u srpskoj košarci.

Razgovor započinjemo upravo o jugoslovenskoj školi košarke, odnosno šta ju je, po njegovom mišljenju, izdvajalo u odnosu na druge.

"Neko je rekao da brže razmišljamo od drugih, plus kreacija, rad i talenat koji je neizostavan. Jugoslovenska škola košarke se prenosila sa selektora na njegovog pomoćnika i tako redom. To je taj kontinuitet. Zato je dobro što su naša prva tri velika trenera bila toliko različita. To vam je kao i sa Jugoslavijom. Ona je upravo zbog svoje različitosti bila toliko lepa i velika. Zato sam jugonostalgičan."

Šta je naučio od drugih najboljih trenera na ovim prostorima, na kojeg igrača je najponosniji i da li je u sukobu s Nebojšom Čovićem, čitajte u novom broju Ekspresa koji je već na kioscima.

01

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
2°C
16.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve