Sport
14.06.2019. 12:27
R.E./Tanjug/Foto:Tanjug/AP

ISTORIJA JE ISPISANA: Toronto je novi šampion NBA lige

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Košarkaši Toronta prvi put su postali šampioni NBA lige, pošto su u gostima u Ouklendu pobedili Golden Stejt rezultatom 114:110 i slavili sa ukupnih 4:2 u finalnoj seriji.

Novim brejkom u Ouklendu, Reptorsi su skinuli krunu Golden stejtu, i to kao prvi koji su uspeli da tri puta slave na terenu doskorašnjeg prvaka.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
(AP Photo/Ben Margot)

Voriorsi nisu uspeli da se izbore s brojnim povredama, a pored Kevina Durenta, kojeg posle obnove povrede u prošlom duelu čeka duga pauza, teren je u finišu treće deonice zbog povrede noćas napustio i Klej Tompson.
Trener "ratnika" Stiv Ker osvrnuo se na mnogobrojne povrede u svojoj ekipi.

"Više od poraza me boli loš osećaj zbog povreda igrača. One su deo NBA, kao i svakog sporta, i imaju veliku ulogu. To je priroda, možemo sada da pričamo šta bi bilo da smo bili kompletni, ali nije više važno"

Upravo je Tompson sa 30 poena bio najefikasniji na meču, a pratio ga je Andre Igudala sa 22, dok su sa druge strane najefikasniji bili Kajl Lauri i Paskal Siakam dali su po 26.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
(AP Photo/Ben Margot)

Verovatno najzaslužniji za istorijsku titulu, Kavaj Lenard postigao je 22 poena i proglašen je za MVP-a drugi put u karije, nakon 2014. godine kada je sa San Antoniom osvojio titulu.
"Želeo sam da pravim istoriju ovde. To sam i uradio, iako su mnogo sumnjali u mene", podsetio je Lenard, na vreme kada je bio u San Antoniju i priče da je lažirao povredu jer je hteo da ode.

Lenard je tako postao tek treći igrač u istoriji koji je osvojio MVP nagradu u finalima, sa dva različita kluba. Pre njega su to činili Abdul-Džabar sa Milvokijem i LA Lejkersima i Lebron Džejms sa Majamijem i Klivlendom.

 

Lenard je takođe, sa 22 poena koliko je postigao u poslednjoj utakmici finala, postao i treći najbolji strelac u istoriji unutar jednog plej-ofa. Majkl Džordan je 1992. u plej-ofu postigao 759 koševa, Lebron Džejms je postigao 748, dok je Kavaj u ovogodišnjem doigravanju zabeležio 732 poena.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
(AP Photo/Ben Margot)

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
10°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve