Sport
14.06.2019. 14:22
R.E./Index.hr/Foto:EPA

ITALIJANI PIŠU: Juventus ima novog trenera

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Kako stvari stoje, Juventusova potraga za novim trenerom konačno je završena.

Nakon višenedeljnih pisanja engleskih i italijanskih medija o pregovorima Sarija i torinskog kluba, dogovor je napokon postignut, izveštava Sky Italy, a prenosi Index.hr. Ugovor Sarija sa Čelsijem trajao je do 2021., tako da će Juventus Englezima platiti odštetu od 5,6 miliona evra.

Sari je stigao u Čelsi prošlog leta iz Napolija i u prvoj sezoni osvojio je Ligu Evrope, u Premier ligi je završio na trećem mestu, dok je igrao i finale  Kupa protiv Mančester Sitija gde je izgubio na penale. Osvojena Liga Evrope je prvi trofej 60-godišnjeg Italijana u njegovoj trenerskoj karijeri.

Uprkos solidnim rezultatima, Sari je stalno bio na udaru kritičara i navijača zbog svojih taktičkih rešenja, a nije bio u najboljim odnosima ni sa svojim igračima u svlačionici.

Tako se nastavlja leto velikih promena u Čelsiju. Klub je već napustio njihov najbolji igrač Eden Hazard koji je otišao u Real, a sada je istim putem krenuo i njihov meadžer. Osim toga, pred Čelsijem je teško razdoblje što se tiče dovođenja igrača jer ne smeju nikoga da dovode sledeća dva prelazna roka zbog kršenja pravila FIFA-e oko potpisivanja maloletnika.

Sari će u Juventusu zameniti Masimiliana Alegrija. On je 2014. stigao u Staru damu, osvojio titulu prvaka Italije u pet sezona zaredom, ali nikada nije uzeo Ligu šampiona.

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
8°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve