Sport
17.06.2023. 00:01
Beta

"Maestralni Joveljić"

Piksi: "Pobedili smo onog trenutka kad smo odlučili da to učinimo"

1
Izvor: EPA / CHRISTIAN BRUNA

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković rekao je da su izmene u drugom poluvremenu utakmice protiv Jordana bile pogodak, ali je i posebno istakao "maestralnog" Dejana Joveljića i najavio da će on početi predstojeći meč protiv Bugarske. 

"Nešto što smo očekivali, dobar ambijent, lepa utakmica, preokreti i maestralan Joveljić. Da li to znači da će biti starter u Bugarskoj? Da. Podelili smo minute, izmene u nastavku su donele potrebnu pas igru, dobili smo mirnoću, kontrolu i čini se da smo pogodili. Onog momenta kada smo odlučili da pobedimo utakmicu, mi smo to i uradili", rekao je Stojković, prenosi FSS.

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je u Beču u prijateljskoj utakmici selekciju Jordana rezultatom 3:2.

Srbija je vodila 1:0 posle prvog poluvremena, Jordan je na početku nastavka preokrenuo rezultat, da bi pobedu izabranicima Dragana Stojkovića doneo Dejan Joveljić sa dva pogotka u finišu utakmice.

"Igrači nisu hteli da se pomire sa činjenicom da izgube utakmicu, pokazali su karakter, nisu želeli da prihvate poraz i kvalitet je došao do izražaja... Nismo želeli da pošaljemo navijače kući nezadovoljne, zaslužili su da vide pobedničku Srbiju", rekao je Stojković.

1
Izvor: EPA / CHRISTIAN BRUNA

Govoreći o dvostrukom strelcu, Stojković je naveo da Joveljić ima "fenomenalan osećaj za gol, pogotovo kada lopte dolaze sa strane".

"Treći gol je zaista maestralan u stilu najvećih golgetera današnjice", rekao je selekror Srbije.

Prvi gol je postigao Strahinja Eraković, a i za njega je selektor imao reči hvale.

"Fenomenalno se snašao na drugoj stativi, zakucao je loptu u mrežu. Nismo navikli da defanzivci često postižu golove, ali pokazao je osećaj, našao se na drugoj stativi i postigao je gol", rekao je Stojković.

1
Izvor: EPA / CHRISTIAN BRUNA

Selektor Srbije je istakao da ova pobeda daje dodatno samopouzdanje pred meč sa Bugarskom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

"Ovu stranicu zatvaramo i okrećemo se Bugarskoj. Pogledaćemo njihov meč sa Litvanijom, ali fokus je sada na Bugarima. U Razgradu će izaći najjači sastav", zaključio je Stojković.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
24°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve