Sport
25.11.2019. 20:16
R. E. / Večernji list

"JAKO VOLIM MAMIĆA" Terzić: Tenk je simbol borbenog duha kluba, a ne rata

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić u intervjuu za hrvatski Večernji list govorio je o svom odnosu sa Zdravkom Mamićem, razlozima zbog kojih je nemoguća regionalna liga, ali i o tenku ispred stadiona Rajko Mitić.

Objasnivši da je od rata prošlo 24 godine, on je istakao da za to vreme nijedna ideja o formiranju regionalne lige nije zaživela iako ih je bilo mnogo.

"Nas jako povezuju istorija, sportska rivalstva, blizina Beograda i Zagreba, jezici kojima govorimo. Previše je toga da bismo bili nezainteresovani jedni za druge. Jako cenim sve što je Dinamo napravio poslednjih 15 godina, a Zdravka Mamića jako volim. Ipak i dalje postoji antagonizam, neprijateljstvo. Nismo spremni ni mi ni vi. Na stranu što su navijačke grupe i tu i tamo protiv, čak ni to nije ključno. Svi bismo imali korist, pre svega finansijsku, bili bismo stabilniji…", kaže Terzić.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Foto: Nemanja Jovanović

Jedan od događaja koji su te odnose dodatno uzdrmali jeste i postavljanje tenka ispred stadiona Crvene zvezde.

"Tenk je simbol borbenog duha kluba, a ne rata, kako su pokušali da predstave neki opozicioni mediji i lideri, spominjući Vukovar, Oluju. Budalaštine. Tenk je i na stadionu CSKA. To je samo maketa", rekao je Terzić.

Direktor crveno-belih rekao je i da se Hrvatska loše ponela prema Zdravku Mamiću, koji je, prema Terzićevim rečima, najzaslužniji za rezultate hrvatske reprezentacije.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Foto: Nemanja Jovanović

"Rekao sam mu jednom prilikom na skijanju u Austriji da će pokušati da ga sruše oni koji su lošiji od njega. Sedeli smo za šankom, malo popili i objasnio sam mu da će svi želeti da “poravnaju” one koji se uzdignu. Govorio sam mu iz svog iskustva. Gde je završio Milošević, gde Đinđić, gde su završili Sanader, Todorić, gde je pet najmoćnijih biznismena u Srbiji i kako su završili… Gde si ti, Zdravko, sad? I to kur*evito ponašanje, sva ta svađa s medijima, nizak prag tolerancije… I dalje mislim da je dobar čovek, jako ga volim, ali iritirao je. I dočekali su ga", zaključio je Terzić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
5°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve