Sport
04.09.2022. 21:05
Beta

KK Budućnost

"Jedini ispravni način delegiranja sudija jeste po nacionalnom ključu"

sudija
Izvor: Shutterstock

Košarkaški klub Budućnost iz Podgorice saopštio je da je jedini ispravan način za određivanje sudija u ABA ligi takozvani "nacionalni ključ", kao i da bi to podiglo kvalitet takmičenja.

"KK Budućnost se i ranijih sezona zalagao za određvanje sudija za utakmice regionalnog takmičenja po takozvanom 'nacionalnom ključu'. Smatramo da je jedini ispravni način delegiranja sudija da arbitri ne budu iz država/republika timova koji se nadmeću na utakmici, kako bi regularnost takmičenja bila na najvećem mogućem nivou", navodi se u saopštenju crnogorskog kluba.
 

Pravilo po kojem sudije ne mogu da budu iz država iz kojih su klubovi koji igraju utakmicu bilo je na snazi do 2018. godine.

Iz tog kluba su naveli da bi promena odluke uticala na kvalitet lige.

"Za razliku od prethodnih sezona, kada nije bilo ovakvog ograničenja za odredjivanje sudija za mečeve, Budućnost veruje da bi ovakvom odlukom podigli kvalitet takmičenja i smanjili bilo kakve nedoumice povodom izbora sudijskog trojca za utakmice ABA lige... Budućnost je uvek za odluke koje doprinose fer i sportskom nadmetanju na terenu", dodaje se u saopštenju.
 

Nova sezona košarkaške ABA lige počeće 30. septembra.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve