Sport
09.05.2023. 19:20
Beta

Brižit Bardo

Jedna od najvećih filmskih diva protiv Olimpijskih igara u Parizu

Olimpijske igre
Izvor: Shutterstock

Francuska filmska diva Brižit Bardo (88) izjavila je da je "ludilo" da Pariz sledeće godine organizuje Olimpijske igre.

Bardo smatra da Pariz ne bi trebalo da bude domaćin Olimpijskih i Paraolimpijskih igara sledeće godine prigovaravši na korišćenju životinja za sport. Ona je naglasila i da grad nije finansijski, ali i organizaciono spreman što su pokazale nemile scene na prošlogodišnjem finalu fudbalske Lige šampiona.

"Prvo što je Pariz trebalo da učini jeste da odbije Olimpijske igre", rekla je 88-godišnja Bardo za francuski list Ekip, a prenela HINA.

"To je dodatno ludilo koje dolazi u trenutku kada je Pariz unakažen, kada je dug koji pada na nas ogroman, kada se oslobođeno nasilje ne kontroliše, kada dramatični događaji koji su se dogodili na Stad de Fransu još uvek nisu razrešeni," dodala je ona.
 

Bardo je predsednica organizacije za zaštitu životinja "Brigitte Bardot Foundation" i decenijama se bori za prava životinja.

"Što se tiče životinja, a posebno konja, oni će opet biti prve žrtve ove nemilosrdne želje za 'pojavljivanjem'," naglasila je ona.
 

Bardo smatra da je svaki aspekt konjičkog sporta bolan i neprirodan za konje.

"Jahanje je sport koji previše i na brutalan način odudara od prirode konja", istakla je Bardo koja je glumila u 47 filmova, nastupila u nekoliko mjuzikla i snimila više od 60 pesama.

Iako se povukla iz industrije zabave 1973, Bardo je i dalje velika ikona popularne kulture i uticajna figura u francuskom društvu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Olimpijske igre mladih održaće se tek 2026. godine
olimpijske igre

Dakar

05.12.2022. 22:04

Olimpijske igre mladih održaće se tek 2026. godine

Olimpijske igre mladih u Dakaru, prvobitno zakazane za 2022. godinu, a potom odložene za četiri godine zbog pandemije korona virusa, biće održane od 31. oktobra do 13. novembra 2026, saopštio je Medjunarodni olimpijski komitet (MOK).
Close
Vremenska prognoza
clear sky
34°C
14.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve