Sport
18.02.2021. 10:18
R. E.

JENIĆ POTPISAO ZA TEO MARTIN: Srbija ima vozača u Formuli 4

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Reklo bi se da je od momenta kada je odlučio da se profesionalno posveti kartingu Filip Jenić imao jasan plan i viziju u kom će pravcu teći njegova karijera. Da je talentovan govorili su mu još od sedme godine, ali je znao da talenat ne osvaja titule i ne sustiže snove.

Znao je da mora mnogo da radi, mnogo da se žrtvuje i da mora da odraste brže od svojih vršnjaka. Nakon višegodišnjeg osvajanja karting staza i titula po Evropi, Filip je nedavno napravio novi korak ka ostvarenju svojih snova - postao je deo "Teo Martin Motosporta" i ove sezone će se takmičiti u Formuli 4.

Jenić u razgovoru za "Ekspres" nije krio oduševljenje činjenicom da se pridružio španskom klubu kome će ova sezona, kao i njemu, biti debitantska u Formuli 4. Kako nam je ispričao nije mu bilo ni malo lako da se odluči za adekvatan tim u kome će nastaviti karijeru jer je dobio ponude i iz drugih zemalja.

"Na kraju smo uz pomoć našeg vrhunskog sportiste i vozača Miloša Pavlovića odlučili da se pridružim Teo Martinu jer smatramo da pruža sve što je vozaču potrebno za dalji razvoj i napredak. Bio sam impresioniran onim što sam video kada smo prvi put došli na sastanak. Uslovi koje tim pruža su zaista neverovatni.  Posebno bih istakao neverovatnu atmosferu koja vlada u timu. Odnosi među ljudima mi ulivaju sigurnost da smo doneli pravu odluku za velika dela", ističe Jenić.

Povezane vesti - Bez kočenja

Međutim, iako je dostigao visine o kojima mnogi njegovi vršnjaci širom sveta maštaju, Filip stoji čvrsto na zemlji i u Madridu se svakodnevno sa timom priprema za novu sezonu. Zadovoljan je kako pripreme teku, ali i članovi tima su zadovoljni onim što on pokazuje.

"Nadam se da ću se tako pokazati i 24. februara na stazi Jaram u Madridu kada ću prvi put sesti u formulu i odvozati svoje prve krugove. Uvek sam davao svoj maksimum u svemu što sam radio, pa ću isto tako biti posvećen i ovome o čemu sam maštao sve vreme", zaključuje Jenić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve