Sport
10.10.2019. 16:21
R. E.

"JESI LI PIJAN?" Klop: Ostajem još nekoliko godina u Liverpulu

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Nemački stručnjak Jirgen Klop, svoje trenersko ime u svetu fudbala izgradio je u periodu dok je, više nego uspešno, vodio Borusiju Dortmund punih sedam godina.

Partije "milionera", iz vremena dok ih je sa klupe predvodio Nemac, zapale su za oko mnogim svetskim klubovima, pa tako i vlasnicima Liverpula koji su izrazili želju da upravo Jirgena Klopa vide kako sa klupe predvodi njihov klub, do čega je i došlo 2015. godine.

Pričati o uspesima koje Klop ostvaruje sa "Redsima" besmisleno je, jer dovoljno govori podatak da im je titula u Engleskoj za malo pobegla, dok je Liga šampiona posle toliko godina vraćena u Liverpul.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Sa druge strane Borusija Dortmund nije više tim kakav je Klop ostavio, čega su svesni i vlasnici kluba. Upravo iz tog razloga, prošle sezone uputili su Klopu poziv da se vrati "kući".

Povezane vesti - KLOP: Želimo da nas se boje. Moramo da budemo opasni i pohlepni

To je u svojoj knjizi "Prava ljubav - život sa Borusijom Dortmund", otkrio izvršni direktor Borusije Hans- Joakim Vacke.

"Znao sam da je Jirgen takav da se uvek trudi da ispoštuje ugovor. Uvek je to činio. Ipak, želeo sam novi put za Borusiju i barem sam pokušao da ga ubedim da se vrati", napisao je Vacke.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
AP Photo/Dave Thompson

U trenutku kada je Vacke pozvao Klopa, on se vraćao sa finala Lige šampiona koju je Liverpul odigrao sa Realom. Menadžer Liverpula je otkrio šta je rekao Vackeu.

"Zazvonio mi je telefon dok sam bio u avionu. 'Jirgene, moraš da se vratiš', rekao mi je Vacke. "Mislio sam da se šali. Jesi li blesav? Jesi li pio nešto? Otkuda ti ta ideja, imam još nekoliko godina ugovora sa Liverpulom", rekao je Klop.

Povezane vesti - MIRROR: Liverpul se plaši da će ostati bez Klopa zbog ponude koja se ne odbija

Iako je potajno u sebi znao da Jirgen neće prihvatiti poziv, Vacke je priznao da je morao da ga pozove.

"Ne bih sebi oprostio da ga nisam tada pozvao", rekao je čelnik Borusije.

 

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve