Sport
14.12.2023. 11:47
Beta

Olimpijske igre

Južna Koreja i nezdrava opsednutost medaljama

Olimpijske igre
Izvor: Shutterstock

Predsednik Olimpijskog komiteta Južne Koreje branio je odluku o slanju stotina sportista u vojni kamp sledeće nedelje u okviru priprema za Olimpijske igre u Parizu 2024, navodeći potrebu da se usadi mentalna čvrstina takmičarima.

Oko 400 sportista, uključujući i žene, stići će u ponedeljak na trodnevni kamp korejske mornarice u lučkom gradu Pohang kako bi se što bolje psihički pripremili za Igre u Parizu.

Program, koji je pokrenuo predsednik Komiteta Li Ki Heong, suočio se sa kritikama političara i medija koji su kamp za obuku opisali kao zastareo i koji pokazuje nezdravu opsednutost medaljama.

Zvaničnici u Olimpijskom komitetu umanjili su zabrinutost zbog potencijalnih povreda, rekavši da sportisti neće biti primoravani da prolaze tešku vojnu obuku.

Oni su se odlučili za kamp posle Azijskih igara u oktobru, kada je Južna Koreja zauzela treće mesto po broju osvojenih medalja iza Kine i Japana.

"Ako se njihovi rezultati ne poboljšaju, Južna Koreja bi mogla da osvoji samo pet ili šest zlatnih medalja na Igrama u Parizu", rekao je Li tokom razgovora sa domaćim medijima, opisujući taj rezultat kao "najgori scenario" za zemlju.

Od 1970-tih godina, južnokorejski sportisti su izuzeti od obaveznog služenja vojnog roka ako osvoje zlatne medalje na Azijskim igrama ili bilo koju medalju na Olimpijskim igrama.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve