Sport
21.05.2019. 17:17
R.E./Beta

KAD POLITIKA UMEŠA PRSTE: Mhitarjan propušta finale LE iz bezbednosnih razloga

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Fudbaler Arsenala Henrih Mhitarjan propustiće predstojeću utakmicu finala Lige Evropa protiv Čelsija iz bezbednosnih razloga, odnosno zbog toga što se taj meč igra u Azerbejdžanu.

Arsenal je u današnjem saoopštenju izrazio razočaranje jer nije uspeo da garantuje bezbednost svom fudbaleru uoči puta u Baku.

Kapiten reprezentacije Jermenije nikada nije igrao u Azerbejdžanu, zbog spora koji dve zemlje imaju u vezi sa regionom Nagorno-Karabah.

"Detaljno smo istražili sve opcije za Mikija, da bude deo ekipe, ali posle razgovora sa njim i njegovom porodicom, zajedno smo zaključili da neće biti deo naše ekspedicije. Pisali smo Uefi i izrazili zabrinutost zbog ove situacije. Miki je bio ključan igrač na našem putu do finala i ovo je veliki gubitak za tim", navodi se u saopštenju Arsenala, preneli su britanski mediji.

Klub je naveo da su svi tužni što će igrač propustiti veliko evropsko finale pod ovakvim okolnostima i istakao da se takve stvari vrlo retko dešavaju u karijerama fudbalera.

Arsenal je zajedno sa Uefom pokušavao da napravi bezbednosnu strategiju kako bi 30-godišnji fudbaler igrao, ali njemu nije mogla da se garantuje bezbednost.

Mhitarjan je prošlog oktobra propustio utakmicu Arsenala u grupnoj fazi Lige Evropa protiv Karabaga.

Finale Lige Evropa igra se 29. maja na Olimpijskom stadionu u Bakuu.

Poznato je da su Azerbejdžan, zemlja domaćin finala Lige Evrope u lošim odnosima zbog ratne prošlosti i dugogodišnjih sukoba.

Tenzije su eskalirale raspadom Sovijetskog saveza 1991. Kada su bivše sovijetske republike stekle nezavisnost, izbio je rat u zoni Nagorno Karabaha koji je trajao do 1994.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
4°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve