Sport
04.06.2019. 15:59
R.E./Foto:EPA

KAKO JE KOVAČ STVORIO POJAČANJE ZA REAL: "Balkance treba je*ati da bi postali igrači"

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Poput bombe odjeknula je vest da je Luka Jović potpisao za Real Madrid. Ovim transferom Jović je postao jedan od najskupljih igrača u istoriji ne samo srpskog, već i Jugoslovenskog fudbala.

Prema objavljenim informacijama Real Madrid je Ajntrahtu za Jovića platio 60 miliona evra, a srpski reprezentativac je potpisao ugovor na šest godina. Da Jović vredi svaki uloženi evro, najbolje potvrđuje činjenica da je ove sezone postigao 27 golova i sedam asistencija, što ga čini jednim od najboljih mladih igrača na planeti.

Povezane vesti - Detalje Jovićevog transfera u Real Madrid, možete pročitati ovde

Međutim, nepravedno bi bilo ne spomenuti i Niko Kovača, čoveka koji je Jovića i doveo u Ajntraht i koji je po njegovim rečima ostavio najveći trag u njegovoj ddosadašnjoj karijeri".
"On je trener koji promenio moju karijeru. Čovek koji mi je pokazao pravi put. Srećan sam što sam radio sa njim.", rekao je svojevremeno srpski reprezentativac.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
The DFB regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video.

Zanimljiva je i priča koju je jednom prilikom ispričao za Alo Milan Jović, Lukin otac, a koja opisuje kako je Kovač radio na klesanju Jovićevog talenta.

"Luka je ulazio dva puta s klupe i dao dva gola. Očekivao sam da na trećoj utakmici zaigra od početka, ali… Ni minut! Odmah posle utakmice tražio sam sastanak s Kovačem. Dva sata smo razgovarali, a sad vidim da je bio u pravu. Rekao mi je tada: "Ako dam Luki pet utakmica zaredom, pomisliće da je igračina. Balkanac je to. Ja sam rođen u Nemačkoj, ali znam taj mentalitet. Svima koji dođu s prostora bivše Jugoslavije moraš je*ati mater da bi postali igrači. Mlad je, mora da shvati šta je Bundesliga. Ribam ga na treningu i kad je najbolji. Moraće pišati krv, ali ću od njega napraviti igrača. Biće jedan od najboljih centarfora u Evropi. Takvog nisam trenirao.’ I znate šta je Kovač rekao Luki kad je odlazio iz Ajntrahta: ‘Ti si igrač za Bajern. Čekam te."

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve