Sport
22.05.2023. 13:45
Beta

Francuska

Kako organizatori Rolan Garosa uz pomoć veštačke inteligencije štite igrače

Tenis
Izvor: Shutterstock

Organizatori Rolan Garosa nude način da zaštite sve igrače učesnike tog teniskog grend slem turnira od maltretiranja na društvenim mrežama.

U prvoj inicijativi te vrste, Teniski savez Francuske koristi tehnologiju veštačke inteligencije Bodygard, koja filtrira uvredljive komentare na mrežama kao što su Instagram, Twitter i TikTok, preneo je irski RTE.

Teniseri su često isticali da su posle svojih poraza dobijali užasne poruke, često od kockara koji su izgubili svoj novac kladeći se na njihove mečeve.

"Mentalno zdravlje igrača je prioritet za Rolan Garos. Nećemo prihvatiti bilo koji oblik nasilja na našem turniru. Veoma smo ponosni što ćemo biti prvi grend slem turnir koji će ponuditi igračima rešenje da se efikasno zaštite od maltretiranja na internetu", rekla je direktorka Saveza Karoline Flezije.
 

"Želimo da ih zaštitimo od štetnog ponašanja, da im omogućimo da budu u vrhunskom psihičkom stanju kada se takmiče na turniru", dodala je ona.

Takmičenje na drugom grend slem turniru počinje 28. maja i trajaće do 11. juna u Parizu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Endi Marej se povukao sa Rolan Garosa
Endi Marej, 21. 5. 2023.

Tenis

21.05.2023. 15:44

Endi Marej se povukao sa Rolan Garosa

Britanski teniser Endi Marej povukao se sa Rolan Garosa, kako bi se koncentrisao na turnire na travi i pripremu za Vimbldon.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
11°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve