Sport
25.04.2019. 17:36
R.E./Index.hr/Foto:Beta

KAKVA BI TO EKIPA BILA: Durent i Lenard u istom timu?

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Prema tvrdnjama jednog od najupućenijih američkih novinara ESPN-a, Stephen A. Smitha, Los Angeles Klipersi imaju više od 50% šanse za dovođenje Kawhija Lenarda i Kevina Durenta sledeće sezone.

Smith je prošle nedelje boravio u Los Anđelesu tokom serije doigravanja Klipersa i Variorsa, a njegovi izvori u klubu su mu potvrdili takve navode.

Kavai Lenard je najbolji igrač Toronto Raptorsa, osvajač titule i MVP finala San Antonio Spursa. Kevin Durent ovim doigravanjem pokušava doći do trećeg uzastopne titule s Golden Stejt Voriorsima gde je u protekla dva finala proglašen najkorisnijim igračem. Lenard je rodom iz okoline Los Anđelesa, voli Kaliforniju i želio bi igrati u L.A.-u, ali ne želi biti u centru pažnje s LeBronom Džejmsom u Lejkersima. Durent će verojatno otići iz Golden Statea sledeće sezone, ima kuću u Los Anđelesu, a osim Klipersa i Nju Jork Niksi se spominju kao njegova moguća destinacija.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
(Frank Gunn/Canadian Press via AP)

Promena u L.A.-u?

Klipersi će sledećeg leta verovatno biti najpoželjnija destinacija za elitne slobodne igrače. Imaju najbogatijeg vlasnika u NBA ligi, vrhunske donositelje odluka što se tiče dovođenja i biranja igrača na draftu u Lawrenceu Franku i Džeriju Vestu te šampionskog trenera u Doku Riversu. Osim toga, Klipersi su senzacionalno i dalje živi u seriji prve runde doigravanja upravo protiv Durenta i Voriorsa. Juče su pobedili u Ouklandu i smanjili rezultat na 3:2. Šesta utakmica igra se u petak u Los Anđelesu. Većina fanova i stručnjaka smatrala je da Klipersi neće pobediti jednu utakmicu u toj seriji.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
(AP Photo/Ben Margot)

Eventualnim dolaskom Durenta i Lenarda preko noći bi na papiru postali prvi favoriti za osvajanje naslova sledeće sezone. Takođe, to bi bio još jedan udarac za LeBron Džejmsa koji je prema svemu sudeći odabrao pogrešnu L.A. ekipu prošle sezone. Odabrao je Lejkerse zbog istorije i vodstva Medžik Džonsona.

Medžik je u međuvremenu dao otkaz, a Lejkersi ni s najboljim igračem na svijetu nisu uspeli ući u doigravanje. Lejkersi su uvek bili popularnija ekipa od Klipersa u Los Anđelesu, ali dolaskom dvojice top 5 igrača, što Durant i Leonard svakako jesu, to bi se moglo promeniti.

 

 

Pročitajte još:

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
14°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve