Sport
02.06.2019. 12:32
R.E./Index./Foto:AP

KAKVA SENZACIJA: Ruiz nokautom oduzeo Džošui sve titule

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Meksikanac Endi Ruiz Jr. napravio je jednu od najvećih senzacija u istoriji  boksa nakon što je u Medison Skver Gardenu tehničkim nokautom u sedmoj rundi spektakularno pobedio svetskog prvaka u, teškoj kategoriji, Entonija Džošuu.

Ruizu, koji je u meč uleteo kao zamena za suspendovanog Džarela Milera, niko nije davao previše šanse protiv aktualnog prvaka koji nema poraza u 22 profesionalne borbe. Ipak, 29-godišnji Meksikanac je boksovao iznad svih očekivanja i potpuno zasluženo je slavio te od danas drži titule po WBA, IBO, IBF i WBF sa fantastičnim skorom 33-1, prenosi Index.hr.

 

U prve dve runde nije bilo prevelikih uzbuđenja da bi u trećoj Džošua sjajonom kombinacijom poslao deset centimetara nižeg izazivača na pod. Veroatno su svi u Gardenu smatrali da je to početak kraja borbenog Meksikanca, ali je Ruiz za nekoliko trenutaka uzvratio na isti način pa se Džošua našao na podu uz odbrojavanje.

Ruiz je propustio priliku dokrejčiti vidno šokiranog Britanca, ali je pred kraj runde nasrnuo na Džošuu i sa istekom zadnjih sekundi ga doslovno izbacio iz ringa. Džošui je sudija opet odbrojavao i branilaca titule je spasilo zvono.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
(AP Photo/Frank Franklin II)

Usledilo je nekoliko mirnijih rundi, a onda je došla sedma u kojoj je Meksikanac dobio meč. Sjajnom kombinacijom još jednom je srušio Džošuu koji se pridigao, ali je bio potpuno uzdrman, da bi ga je Ruiz još jednim sjajnim napadom poslao u novi nokdaun. Britanac se ponovno digao, ali je bio potpuno deziorentisan. Sudija ga je poslao u ćošak, Džošua je ispljunuo štitnik za zube i nešto kratko popričao sa sudijom koji je nakon toga prekinuo meč.

"Ništa ne bi bilo moguće da nije bilo mog tate. Osećaj je neverovatan, za ovo sam radio ceo život i o tome sanjao. Ne mogu verovati da su mi se snovi ostvarili. Imam te meksičke krvi u sebi i to su svi mogli da vide. Video sam da je uzdrman, ali nisam želeo  da se zalećem nego sam se držao plana i taktike. Presrećan sam što sam ovo priuštio mojim Meksikancima, sad je vreme za feštu, a za mene je samo nebo granica", rekao je Ruiz nakon borbe.

Džošua ga je zagrlio nakon poraza i čak je u ringu prekinuo njegov govor kako bi mu odao priznanje za sjajan nastup i veliku pobedu.

"Pobedio me jako dobar borac. Biće zanimljivo videti koliko daleko će dogurati. Čestitam mu na velikom rezultatu. Jako ga poštujem. On je sad svetski prvak, ali videćemo se mi ponovno", rekao je 29-godišnji Britanac kojemu je to bila prva borba u SAD.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
5°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve