Sport
20.02.2024. 11:35
Beta

Karlos Alkaraz

"Moram da kontolišem svoje živce"

karlos alkaras
Izvor: Shutterstock

Španski teniser Karlos Alkaraz rekao je da mora da radi na tome da bolje kontroliše svoje "živce" u teškim momentima ako želi da osvoji titulu na turniru u Rio de Žaneiru.

"Ima mnogo stvari koje treba poboljšati u poređenju sa Buenos Ajresom", rekao je Alkaraz koji je u subotu izgubio u polufinalu turnira u Buenos Ajresu od Čileanca Nikolasa Đarija.

"Odlično udaram loptu, mislim da sam u dobroj formi, ali moram da naučim da igram u određenim situacijama bolje nego u Buenos Ajresu. Na primer, na brejk poenima, u određenim momentima kada sam na ivici, moram da budem bolji. To je najvažnija stvar koju moram da poboljšam ako želim da ostvarim dobar rezultat ovde u Riju", dodao je drugi teniser sveta.

Španski teniser je naveo da sledi uzbudljiva godina i ponovio da bi više voleo da osvoji zlato na Olimpijskim igrama u Parizu nego Rolan Garos.

"Ima još nekoliko meseci do Olimpijskih igara i u tom periodu su neki veoma važni turniri. Očigledno je da su Igre veliki cilj, veoma poseban, ali želim da osvojim i titulu na masters turniru, grend slemove i zato moram da ostanem fokusiran na predstojeće turnire", rekao je Alkaraz.

Alkaraz će takmičenje na turniru u Rio de Žaneiru početi duelom protiv Brazilca Tijaga Monteira.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Nadal "skinuo kapu" Đokoviću: "On je NAJVEĆI U ISTORIJI"
đoković nadal i federer, EPA FOTO, 15.2.2024.

"Brojke same govore"

15.02.2024. 10:15

Nadal "skinuo kapu" Đokoviću: "On je NAJVEĆI U ISTORIJI"

Španski teniser Rafael Nadal ocenio je da je Novak Đoković najbolji teniser svih vremena, čak i ako je projektovao imidž koji je "gori od onoga što on zaista jeste".
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
06.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve