Sport
29.05.2019. 20:09
R.E./Index.hr/Foto: Shutterstock/AP

KARLOVIĆ: Đoković je najbolji svih vremena, da je Francuz to bi već sad svi priznali

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ivo Karlović postao je najstariji pobednik jednog meča na Grand Slemu u poslednjih 40 godina. Hrvatski 40-godišnji teniser na startu Rolan Garosa u četiri seta izbacio je tri godine mlađeg Španca Feliciana Lopeza.

Nakon pobede Karlović je u Parizu za Sportklub otkrio ko su njegovi favoriti za trijumf na Rolan Garosu, prenosi Index.hr.

"Ne mislim da će bilo ko Đokoviću i Nadalu zapretiti iz drugog plana, jedino ukoliko neko od njih dvojice bude imao baš loš dan. Ali ako ne bude velikih padova i sve bude normalno, Đoković i Nadal će igrati finale. Tu bih dao blagu prednost Novaku jer mi se čini da ove godine lopta ne odskače tako visoko kao inače. Zavisiće od vremena, tj. hoće li biti toplo ili ne, ali će u svakom slučaju biti otvoren meč."

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Đoković je treći po broju Gran Slam titula s 15, a ispred su Nadal sa 17 i Federer sa 20.

"Po mom mišljenju, Novak je već najbolji svih vremena. Važan argument je i to što ima bolji međusobni skor u duelima sa Federerom i Nadalom. U početku je Rafa imao znatno više pobeda, to je bilo jako davno, ali je Novak to preokrenuo i bio dosta bolji. Apsolutno bi bio najbolji svih vremena kada bi uspeo da izjednači ili prestigne Rodžerov rekord po broju Grend Slem titula - onda više ne bi bilo nikakvih dilema."

Ako osvoji Rolan Garos, Đoković će drugi put u karijeri biti vlasnik sve četiri Grend Slem titule i svaki Grend Slem turnir bi imao osvojen  barem dva puta.

"To bi bio ogroman argument, ali kažem, ja i sada smatram da je on najbolji teniser u istoriji. Ostali ljudi možda ne misle tako zbog osvojenih Slemova, a mislim da utiče i to što je iz istočne Evrope. Da je Francuz ili nešto slično, niko to ne bi ni dovodio u pitanje."

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve