“KAZNA NIJE PRETERANA”: Strazbur odbio žalbu Mišela Platinija

“KAZNA NIJE PRETERANA”: Strazbur odbio žalbu Mišela Platinija

EPA-EFE/ALESSANDRO DELLA BELLA


Evropski sud za ljudska prava (CEDH) u Strazburu odbacio je u žalbu bivšeg predsednika UEFA-e Mišela Platinija na četvorogodišnju suspenziju koja mu je dosuđena jer je primio dva miliona dolara od Fide, ocenivši takvu kaznu “pravednom”.

“Sud je utvrdio da, imajući u vidu ozbiljnost neprimerenog ponašanja, visoki položaj Mišela Platnija u vodećim telima Uefe i potrebu da se vrati ugled sportu i Fifi, kazna nije bila preterana ili proizvoljna”, navodi se u saopštenju, prenose Vijesti.

 (AP Photo/ Francois Mori)

(AP Photo/ Francois Mori)

To je peti put da je Platini izgubio pravnu bitku nakon što su etički i žalbeni odbori Fife, Sportski arbitražni sud (CAS) i Vrhovni sud Švajcarske izneli dokaze o pravednosti slučaja.

Povezane vesti – POMOGAO JE KOSOVU DA UĐE U UEFA: Platinija sada terete za malverzacije sa Katarom

Platini je 2015. pokušavao da zameni Sepa Blatera na čelu Fife, ali nije uspeo jer je otkriveno da je Blater 2011. odobrio da se Platiniju isplate dva miliona dolara za savetodavne poslove koju je bivši francuski fudbaler obavljao deset godina ranije.

Blater je suspendovan na  šest godina, a Platini na osam, što mu je CAS smanjio na četiri godine pa njegova suspenzija ističe u oktobru.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar