Sport
04.01.2023. 13:44
R. E.

Ništa od Kampaca ove zime

Evroliga žestoko kaznila Crvenu zvezdu

KK Crvena zvezda
Izvor: Shutterstock

Košarkaški klub Crvena zvezda kažnjen je zabranom registracije novih igrača i trenera do 28. februara, saopštila je Evroliga.

Na sajtu tog takmičenja saopšteno je da su crveno-beli kažnjeni suspenzijom od strane panela za Finansijski fer plej Evrolige i da neće moći da registruju nove igrače do 28. februara ove godine. 

Dodaje se i da je srpski i šampion ABA lige kažnjen i novčano sa 25.000 evra.

Crvena zvezda je u decembru angažovala argentinskog košarkaša Fakunda Kampaca, koji zbog zabrane izvesno neće moći da igra u Evroligi do proleća. Argentinac je do sada odigrao dva meča za crveno-bele u ABA ligi.

U saopštenju Evrolige se navodi da je slučaj zbog koga je Crvena zvezda kažnjena procenjen od strane nezavisne komisije koja ocenjuje finansijsko poslovanje klubova i da je taj izveštaj podnet još 1. decembra 2022. godine. Potom je Zvezdi izdata privremena zabrana registracije igrača. 

"Sankcije su takve zbog ozbiljnosti prekršaja koji se tiču zakasnelih isplata igračima u ovoj i prethodnim sezonama, kao i zbog netačnih informacija koje je klub davao i tako je doazio do nepoštene prednosti. Panel je takođe uzeo u obzir i to što je Crvena zvezda u prethodnim godinama dva puta kažnjena i ovo je upozorenje za klub za sve moguće buduće prekršaje koji bi mogli da vode i do toga da se ekipi oduzimaju pobede", navodi se u saopštenju Evrolige.

Crvena zvezda se oglasila saopštenjem u kojem navodi "da je izrečena kazna izuzetno stroga i da će se klub u narednim danima nastaviti da se bori svim pravnim sredstvima kako bi oborio kaznu".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zvezda sijala u Splitu
1

ABA liga

02.01.2023. 18:41

Zvezda sijala u Splitu

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su u gostima Split rezultatom 72:63 (19:17, 13:13, 26:14, 14:19), u meču 13. kola regionalne ABA lige.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve