Sport
26.12.2022. 23:05
Beta

Nebojša Čović

"Kampaco došao za mnogo manji novac nego neki igrači i treneri"

Fakundo kampaco
Izvor: EPA / ETIENNE LAURENT

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je da narednih dana očekuje da bude rešen nesporazum sa Evroligom oko igranja Fakunda Kampaca, kao i da je argentinski igrač došao za mnogo manji iznos u odnosu na igrače drugih klubova.

"Zvezda je uradila sve što je do nje. Dobila je LoC (Pismo o odobrenju) nastupao je u ABA ligi. Sa Evroligom postoji nesporazum. Što se tiče Adamsa (Džejlen) i drugih, obaveze smo izmirili. Videćemo ovih dana da li će biti otklonjeni nesporazumi sa Evroligom. Ne isključujem da na tu temu imamo novu konferenciju", rekao je Čović, preneo je Mocartsport.

Čović je dodao da su Kampaco i Luka Vildosa jedni od najboljih košarkaša u ekipi Zvezde.

"Da bih uvažio sve koji su bili, kažem skoro. Sve te momke vrlo poštujem, jer su ostavili i poslednju kap znoja za Zvezdu. Dva izvanredna NBA igrača i to bi trebalo da bude dobro za srpsku košarku, regionalnu i Evroligu. Ovde se uspesi ne praštaju, došli smo do skoro samog vrha, gde duvaju orkanski vetrovi, ali se držimo i clji nam je da budemo tu. Bio bih zadovoljan da su otišli i u druge klubove", istakao je on.

Predsednik Zvezde rekao je da će centar Hasan Martin van terena biti dva meseca, dok plejmejker Nikola Ivanović treba da se priključi ekipi do sredine januara.

Čović je dodao i da ne može da kaže da li će biti novih pojačanja.

"Nemamo 10 stranaca, već pet plus jedan. Ivanović se vodi kao stranac, a imamo 11 domaćih igrača. Idemo sa malo jačim rosterom jer na Kupu smo imali 9-10 igrača, sad imamo povrede, svake nedelje može da se desi nova. Kad pogledate dinamiku igranja... 2.januara igramo sa Splitom tamo pa 6. u Valensiji, pa 8. U Skoplju, desetog sa Realom. To nije human kalendar... Ušli smo u to i igramo ga. Zato nam treba moćniji roster. Gledamo da se ponašamo domaćinski i napravimo što bolji rezultat", ocenio je on.

Čović je istakao da je Kampaco, bivši igrač Denvera i Dalasa, u Zvezdu došao za manji novac u odnosu na neke u drugim klubovima.

"Cifre oko Kampaca su značajno manje od cifara koje su pominjane oko drugih igrača, a tek manje u odnosu na druge trenere u drugim klubovima", zaključio je Čović.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
few clouds
11°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve