Sport
12.11.2023. 19:35

Davor Božinović

Šta hrvatski ministar kaže o napadu u Zadru

tuča, palice
Izvor: Shutterstock

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović osudio je u nedelju napad huligana na delegaciju košarkaškog kluba Crvena zvezda, koji se dogodio u Zadru.

"Košarkaški klub Crvena zvezda je sa stručnim štabom bio u jednom zadarskom hotelu i tu je policija radila opservaciju. Jedan deo čelnika kluba odlučio je sa još nekim osobama koje su takođe bile napadnute da bude na nekom drugom mestu. Policija je opservirala i dobro odradila posao za onaj deo za koji je imala informaciju. To naravno ne umanjuje činjenicu da je ovo što se dogodilo neprihvatljivo", istakao je Božinović, preneo je hrvatski RTL.

On je dodao da policija nije imala informaciju o grupi čelnika Zvezde koja je bila na drugom mestu.

"U svakom slučaju, po samom događaju je krenula intenzivna kriminalistička istraga od strane policije. Mislim da su u ovom trenutku četiri osobe privedene u zadarsku policiju. Mogu samo da preneseom ono što je i meni rečeno da se kriminalistička istraga nastavlja i da je vrlo intenzivna", rekao je Božinović.

Bivši vođa navijačke skupine Tornado Boris Marin osudio je incidente koji su se dogodili u Zadru.

"Nije mi drago kao i što svakom normalnom čoveku nije drago da neko ovde strada. Čista je provokacija ono što je KK Crvena zvezda napravila sa KK Zadrom. Oni su znali da ih ovdašnji narod neće voditi na Kornate, na slapove Krke... To je bila smišljena provokacija. Ako nama ne daju da idemo u Srbiju, zašto bi njima dozvolili da dolaze u Zadar", naveo je Marin.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve