Sport
27.09.2023. 20:15
Beta

"Najviši ciljevi"

Obradović pred novu sezonu: "Nije tajna da želimo još jednog igrača, ali..."

1
Izvor: ATAIMAGES / Dusan Milenkovic

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je danas, pred početak nove sezone, da je cilj crno-belih da u svim takmičenjima daju maksimum i dodao da klub želi da dovede još jedno pojačanje ali ne po svaku cenu.

"Očekivanja su uvek ista - da damo sve od sebe i da imamo svi u mislima naše predivne navijače koji nam daju energiju i koji su prošle godine nosili tim. Želimo da se ponovi sezona u kojoj smo imali taj neverovatan odnos između nas i njih, koji je doveo do toga da ekipa igra na najvišem mogućem nivou", rekao je Obradović novinarima na Evroliginom danu za medije.

"To je jedini cilj koji imamo ispred sebe, u oba takmičenja koja igramo, prvo ABA i onda i Evroliga", dodao je on.

Košarkaši Partizana će novu sezonu početi u ponedeljak kada će na startu ABA lige dočekati Mornar, dok će 5. oktobra gostovati Makabiju na početku takmičenja u Evroligi.

1
Izvor: ATAIMAGES / Dusan Milenkovic

"Imamo još pet dana do početka prve utakmice, probaćemo da otklonimo sve slabosti koje smo videli u pripemnom periodu, da insistiramo na dobrim stvarima i da što spremniji dočekamo sezonu koja je izazovna u svakom pogledu sa neverovatnim brojem utakmica, pošto ćemo u prva četiri meseca odigrati 42 utakmice", rekao je Obradović.

"To znači da će biti potrebno da svi igrači budu spremni i da svi budu na nivou koji je potreban za oba takmičenja", naveo je trener Partizana.

Upitan da li je klub blizu još nekog pojačanja, Obradović je naveo da ne zna.

"Nije tajna da želimo da dovedemo još jednog igrača, ali ne želimo da žurimo, ne želimo da donosimo odluke na brzinu. Trudimo da se da to bude najbolja moguća opcija za Partizan. Ako ne bude takvih opcija, onda nećemo nikog potpisati", rekao je Obradović.

1
Izvor: ATAIMAGES / Dusan Milenkovic

"Želimo da budemo sigurni da ako dovedemo igrača da će to biti dodatni kvalitet koji već postoji u ovom timu", dodao je on.

Govoreći o Evroligi, Obradović je naveo da su se sve ekipe pojačale i da veruje da će to takmičenje i u predstojećoj sezoni biti izjednačeno.

"Svi su promenili rostere, sem možda aktuelnog šampiona Real Madrida, koji je doveo jednog igrača. Ali, to je i logično s obzirom da su bili prvaci i da imaju poverenje u igrače. To je situacija koju bi svaki trener poželeo da ima isti tim što duže na okupu", rekao je Obradović.

"Imali smo sezonu gde su neki timovi neočekivano završili u donjem delu tabele i naravno da su reagovali i pokazuju najveće moguće ambicije. Evroliga je prošle godine bila prilično izjednačena, očekujem da će biti takva i ove godine. Upravo iz tog razloga mislim da treba da budemo svesni svojih mogućnosti, da verujemo u sebe, ali ponavljam - samo priprema svake sledeće utakmice bez velikih ciljeva i postavljanja ciljeva ispred nas", istakao je on.

Po njegovim rečima, za Srbiju i za Beograd je mnogo važno da su i Partizan i Crvena zvezda u Evroligi.

"Nadam se da će u budućnosti oba kluba biti stalni članovi Evrolige. To bi bila najveća pobeda a siguran sam da ćemo mi probati da damo sve od sebe, da budemo konkurentni i da probamo da što dalje doguramo", rekao je Obradović.

Upitan da li očekuje da li će ABA liga biti jača ove sezone, Obradović je naveo da će to biti jasno kad počne takmičenje.

"Sigurno je da kvalitet postoji, da mislim da nema lakih protivnika i svakom ćemo prilaziti na isti način. Naravno da je motivacija u našem poslu nešto što je bitno i pokušaću da pred svaku utakmicu motivišem ekipu", rekao je Obradović.

Crno-beli će i naredne sezone igrati veliku podršku sa tribina pošto je do sada prodato više od 12.000 sezonskih ulaznica. Obradović je istakao da su u klubu ponosni na tu činjenicu.

"Prošle godine smo oborili sve rekorde po broju navijača na našim utakmicama. Nadam se da ćemo ponovo biti na istom nivou. To je neverovatna podrška koju igrači osećaju... Ponosni smo na naše navijače, što ta slika odlazi iz Beograda. Nadamo se i verujemo da reprezentujemo Srbiju i Beograd na najbolji mogući način i probaćemo da to nastavimo i ubuduće", rekao je Obradović.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Partizan doveo reprezentativca Poljske
košarka

Parafirao na dve godine

13.07.2023. 13:15

Partizan doveo reprezentativca Poljske

Poljski reprezentativac Mateuš Ponitka novi je igrač Partizana, saopštio je beogradski klub.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
08.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve