Sport
07.06.2023. 18:05
Beta

ABA liga

Oglasio se Partizan pred finale sa Crvenom zvezdom

1
Izvor: EPA / EFE / ANDREJ CUKIC

Košarkaški klub Partizan pozvao je navijače da u finalnoj seriji ABA lige protiv Crvene zvezde sve bude u fer i sportskim okvirima.

Partizan je u polufinalu ABA lige savladao Cedevita Olimpiju 2:1 u pobedama, a u finalu će igrati protiv Crvene zvezde.

Uoči finalne serije Partizan ke objavio saopštenje u kojem navodi da vređanja sa tribina nisu vrednosti koje taj klub podržava.

"Veliki broj navijača nosio je crno-bele do pobeda i u "majstorici" četvrtfinala i u dve utakmice polufinala, što je dodatno pomerilo granice kada je atmosfera u pitanju i podiglo ugled čitave regionalne lige. Veliki broj dece na tribinama, dolazak porodica na utakmice je nešto čime se Partizan ponosi i nešto o čemu u superlativu govori i piše gotovo čitava košarkaška Evropa", navodi se u saopštenju.

"Ipak, tokom poslednjih nekoliko mečeva, među deo navijača u dvorani su se vratile stare loše navike za koje llub čvrsto veruje da im nije mesto na sportskim borilištima. Vređanje na osnovu klupske, političke, verske ili bilo koje druge pripadnosti nisu vrednosti koje Partizan podržava", dodaje se u saopštenju.

Partizan je naveo da šeli da apeluje na navijače da se tokom finala "fokusiraju isključivo na podršku igračima Partizana i treneru Željku Obradoviću".

"Vatrena ali sportska atmosfera koja je naročito u drugom delu sezone krasila Arenu kada u njoj igraju crno-beli, takva treba da ostane i tokom finalne serije", saopštio je klub.

Crno-beli su naveli i da "rasipanje energije na vređanja rivala, vređanje zvaničnika rivala, vređanje članova porodice ili pak vređanje državnih zvaničnika i drugih učesnika u javnom životu, najmanje koristi onima zbog kojih se u dvorani okupljamo – igračima i trenerima".

"Zbog toga, Partizan poziva navijače da tokom predstojeće finalne serije sa tribina emituju samo ljubav za crno-belu ekipu i pruže im gromoglasnu podršku onako kako samo oni to znaju", zaključuje se u saopštenju.

Prvi meč finalne serije na programu je 12. juna, a domaćin će biti Partizan.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kevin Panter o prelasku u Panatinaikos
Kevin Panter

KK Partizan

25.05.2023. 19:08

Kevin Panter o prelasku u Panatinaikos

Nedavno se pojavila informacija da je Panatinaikos izuzetno zainteresovan da od naredne sezone u svojim redovima vidi Kevina Pantera.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve