Sport
01.08.2023. 19:34
Beta

Da li se slažete?

Klopa brine uticaj saudijskih klubova: Fifa i Uefa da pronađu rešenje

Jiregn Klop
Izvor: EPA / RONALD WITTEK

Trener Liverpula Jirgen Klop izrazio je zabrinutost zbog štetnih posledica odlaska igrača u Saudijsku Arabiju i pozvao fudbalske vlasti da "pronađu rešenje".

Klop je u Singapuru, gde će njegova ekipa sutra odigrati prijateljsku utakmicu sa Bajernom iz Minhena, naveo da je uticaj Saudijske Arabije "masivan" u ovom trenutku.

"Najgore je to što prelazni rok u Saudijskoj Arabiji traje tri nedelje duže nego u Evropi. Fifa i Uefa moraju da pronađu rešenje za to", rekao je Klop.
 

Od početka godine brojne fudbalske zvezde su se preselile u Saudijsku Arabiju, među kojima su Kristijano Ronaldo i Karim Benzema.

Brazilski vezista Fabinjo u ponedeljak je postao treći igrač "crvenih" koji je ovog leta prešao u Saudijsku Arabiju, posle Džordana Hendersona i Roberta Firmina.

"To već sigurno ima uticaj na nas. Moramo da naučimo da upravljamo time", dodao je Klop.
 

Trener Bajerna iz Minhena Tomas Tuhel, takođe upitan o efektima transfera saudijskih klubova, povezao je to sa primerom kineske lige od pre nekoliko godina.

"Možda je prilično slično onome što se dogodilo kada je Kina započela svoju ligu. Bila je slična 'zlatna groznica', a sada vidimo još jedno prvenstvo koje pokušava da postane popularnije i slavnije", naveo je Tuhel.

"Malo je prerano za jasno mišljenje", dodao je Tuhel, definišući sebe kao "iznenađenog posmatrača" trenutne situacije.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Benzema potpisao ugovor sa saudijskim Al-Itihadom
Karim Benzema

Francuski fudbaler

06.06.2023. 10:48

Benzema potpisao ugovor sa saudijskim Al-Itihadom

Francuski fudbaler Karim Benzema potpisao je trogodišnji ugovor sa saudijskim Al-Itihadom, prenela je agencija Frans pres.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve