Sport
02.03.2022. 15:28
R.E.

Rasprodaja imovine

Ko će od Abramoviča kupiti Čelsi?

Čelsi
Izvor: Shutterstock

Švajcarski milijarder Hansjorg Vis rekao je da mu je ponuđeno da kupi Čelsi, pošto vlasnik tog fudbalskog kluba Roman Abramovič ubrzano prodaje imovinu u Velikoj Britaniji.

Kako je preneo "Skaj", 86-godišnji milijarder priznao je da je zainteresovan za kupovinu londonskog kluba, ali samo kao deo konzorcijuma.

Rusko-izraelski milijarder Roman Abramovič želi da zadrži klub čiji je vlasnik od 2003. godine, ali bi to moglo da bude praktično nemoguće ako mu britanska vlada uvede sankcije.

"Abramovič pokušava da proda sve svoje vile u Engleskoj, a želi i brzo da se reši Čelsija. Ja i još tri osobe dobili smo u utorak ponudu od Abramoviča da kupimo Čelsi. Sada moram da sačekam četiri ili pet dana. Abramovič trenutno previše traži. Čelsi mu duguje dve milijarde funti, ali klub nema toliki novac. Mi danas ne znamo tačnu prodajnu cenu", rekao je Vis za švajcarski "Blik".

"Mogu da zamislim da počnem u Čelsiju sa partnerima. Prvo moram da ispitam opšte uslove ali već sad mogu da kažem da definitivno ovako nešto neću raditi sam. Ako kupim Čelsi, to će biti sa konzorcijumom od šest do sedam investitora", dodao je on.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ja sam Roman Abramovič, Portugalac
Roman Abramovič, 19. 12. 2021.

Novo državljanstvo

19.12.2021. 14:05

Ja sam Roman Abramovič, Portugalac

Milijarder i vlasnik fudbalskog kluba Čelsi, Roman Abramovič, postao je portugalski državljanin, dodajući tako pasoš zemlje članice Evropske unije, ruskim i izraelskim pasošima koje već poseduje.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
10°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve