Sport
30.05.2022. 10:42

Francuska

Ko je kriv za propuste sa finala Lige šampiona?

Navijači liverpula
Izvor: EPA / YOAN VALAT

Francuska ministarka sporta Ameli Udea-Kastera izjavila je da su navijači Liverpula sa lažnim ulaznicama krivi za haos na finalu fudbalske Lige šampiona u Parizu.

Subotnja utakmica finala Lige šampiona između Liverpula i Real Madrida počela je sa 35 minuta zakašnjenja nakon što je policija pokušala da zadrži ljude koji su pokušavali da uđu na stadion Francuska bez ulaznica, dok su neki vlasnici karata nisu pušteni na stadion.

"Dogodilo se, pre svega, masovno okupljanje britanskih navijača kluba iz Liverpoola, bez ulaznica ili s lažnim ulaznicama", rekla je Udea-Kastera za francuski radio RTL.

Navijači Liverpula
Izvor: EPA / CHRISTOPHE PETIT TESSON

Ministarstvo sporta Francuske okupiće organizatore finala Lige šampiona, policiju i lokalne vlasti kako bi razgovarali o propustima, koji su se dogodili godinu dana pre Svetskog prvenstva u ragbiju, a dve godine pre Olimpijskih igara u Parizu.

Udea-Kastera je navela da žali zbog incidenata koji su "pokvarili" finale Lige šampiona.

"Sada je prioritet da veoma precizno identifikujemo propuste kako bismo izvukli pouke da se ovakvi incidenti ne bi ponovili tokom velikih međunarodnih takmičenja kojima ćemo biti domaćini", dodala je ona.
 

Real Madrid je pobedio Liverpul sa 1:0 i 14. put postao šampion Evrope.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
5°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve