Sport
18.02.2024. 19:49
Beta

Zvanično saopštenje

Koliki je poreski dug Partizana i kada će biti plaćen

partizan
Izvor: Ekspres

Košarkaški klub Partizan izdao je saopštenje u kom je naveo da će preostali poreski dug, koji iznosi približno 3,4 miliona evra, izmiriti do 31. 04. 2024. godine.

"Ostatak poreskog duga sa kamatama na današnji dan iznosi 608 miliona dinara. Shodno zakonskoj regulativi po kojoj se poreskom dužniku, u ovom slučaju KK Partizan, otpisuje 50% kamate na ukupan dug pre bilo kog plaćanja, Klub će uplatom od 408 miliona dinara (približno 3,4 miliona evra) svesti dug prema poreskoj upravi na nulu", naveo je klub.

Klub je dodao i da je "od septembra 2023. godine platio na ime starih poreskih dugova i aktuelnih poreza ukupno 660 miliona dinara, to jest oko 5,6 miliona evra".

"Sa uplatom od 3,4 miliona evra do 31.03.2024. klub će zaključno sa tim datumom platiti državi 9 miliona evra u sezoni 2023-24 i time izmiriti sve nasleđene poreske dugove kao i sva redovne poreze koji proističu iz ovosezonskog poslovanja", stoji u saopštenju.

Partizan se u saopštenju zahvalio Poreskoj upravi "na pomoći i razumevanju prilikom pravljenja plana otplate poreskog duga i na strpljenju tokom perioda u kojem se taj dug izmiruje" i "Gradu Beogradu na mogućnosti da termine u Štark areni zakupljuje pod povlašćenim uslovima, kao i ostali sportski kolektivi koji reprezentuju Srbiju u međunarodnim takmičenjima.

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović je izjavio da je nakon analiza "isplivalo preko 10 miliona evra duga za period pre dolaska u klub" 2017. godine.

"Ponosan sam što mogu da kažem da je ovo poslednja godina u kojoj imamo recidive prošlosti. U aktuelnoj sezoni imamo 20 miliona evra budžet za sportski sektor, organizaciju utakmica i putovanja. Na sve to, u ovoj sezoni ćemo otplatiti celokupan poreski dug", rekao je Mijailović.

"Važno je da svi navijači Partizana budu svesni da pored ovako velikih troškova, Klub redovno isplaćuje plate svim zaposlenima i redovno plaća svoje obaveze, odnosno nema nikakvih finansijkih problema", dodao je on.

Mijailović je rekao i da je "cilj za ovu sezonu je plasman u Top 8 Evrolige i osvajanje titule šampiona ABA lige".

"U igri smo da ostvarimo oba sportska cilja. Moramo da nastavimo da se borimo zajedno, uzdignute glave bez bilo kakvog alibija. Pružam potpunu podršku ekipi i stručnom štabu za borbu za ostvarenje naših ciljeva, a račune ćemo pred našim navijačima polagati na kraju takmičarske sezone. Zahvalan sam svima koji učestvuju u ovom velikom projektu, izazovi su ispred nas, ali sam uveren da je ispred nas i sigurna budućnost. Partizan iznad svih", zaključio je Mijailović.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve