Sport
03.02.2024. 10:35
R. E.

Uskoro kreće da trenira

Divne vesti: Boriša Simanić se vraća košarci

1
Izvor: ATAIMAGES / Dusan Milenkovic

Boriša Simanić, reprezentativac Srbije kome je odstranjen bubreg na Svetskom prvenstvu prošlog leta, uskoro bi mogao da se vrati košarci.

Boriša Simanić je najavio povratak na parket tokom ceremonije koju je organizovao Olimpijski komitet Srbije, na kojem mu je dodeljena nagradu "Olimpijsko srce".

"Osećam se odlično, radimo analize na svakih 15 dana, tako da je sve u najboljem redu…", poručio je Simanić.

Simanić je tokom duela protiv Južnog Sudana na Mundobasketu dobio jak udarac u telo, a zahvaljujući doktoru reprezentacije Draganu Radovanoviću reagovalo se brzo, pa je otkriveno da postoji unutrašnje krvarenje, da je došlo do komplikacija, nakon čega je morao da mu bude odstranjen bubreg.

"Sport donosi veliki broj sportskih izazova na sportskom terenu, ali i van njega, i upravo zato je Boriša veliki šampion, što podjednako pravi velike pobede na terenu i van njega, a to je upravo uradio u Manili i zato ga svi volimo i svi mu se divimo", poručio je doktor Radovanović na diodeli nagrada OKS u Beogradu.

Simanić je otkrio da je dobio "zeleno svetlo" da se vrati svojoj najvećoj ljubavi.

"Dobio sam odobrenje da mogu da treniram, treba da uradimo još neke analize, a što se tiče terena to ne znam, nadam se da ću na leto da budem spreman", poručio je mladi srpski košarkaš.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
30.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve