Sport
13.05.2022. 10:31
R.E

Denis Rodman

Košarkaš koji se družio sa Kim Džong Unom

Denis Rodman 12.5.2022
Izvor: EFE / Jose Mendez

Na današnji dan 1961. rođen je slavni američki košarkaš Denis Rodman. Tokom karijere nazivan je košarkaškim genijem i važio je za jednog od najboljih u skokovima u odbrani. Od kako je prestao da igra, Rodman je nastavio da živi život superzvezde, ponekad na štetu sopstvene reputacije.

Denis Rodman na jugu Floride uživa u penziji i posećuje sportske događaje na kojima uvek biva dočekivan onako kako dolikuje košarkaškoj legendi. I dalje se oblači nesvakidašnje, a i ekscentrično ponašanje je nastavio da neguje.

Povodom svog šezdesetog rođendana, prošle godine je izjavio: "Mnogi su iznenađeni što sam još uvek živ, mislili su da ću da 'capnem' sa 40, pa sa 45, pa 50, ali evo me sa 60 godina, još uvek sam tu. Osećam da još uvek imam puno toga da postignem i to me uvek vodi dalje u životu."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DENNIS RODMAN (@dennisrodman)

Dok su jedni njegovu ekscentričnu ličnost obožavali, drugi su ga kritikovali. Dobio je više nadimaka, od kojih su najpoznatiji "Denis napast", po liku iz crtaća na kojeg je podsećao mnoge, kao i "Crv" zbog načina na koji je u igri uvek uspevao da se izmigolji i dođe do lopte. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DENNIS RODMAN (@dennisrodman)

Bivši košarkaš je 2013. otputovao u Severnu Koreju i upoznao Kim Džong Una, sa kojim je gledao utakmicu iz VIP lože. Kim je navodno bio zainteresovan da upozna jednu od legendi Čikago Bulsa, a Rodman je odabran nakon što je Majkl Džordan odbio ponudu.

Nakon prijateljske utakmice koju su zajedno odgledali, Kim i Rodman su večerali u vođinoj velikoj vili, zajendo sa drugim pripadnicima severnokorejske elite. 

Ovaj susret ovekovečen je u VICE-ovom dokumentarcu "Dennis Rodman's Big Bang in Pyongyang".

Rodman se rado priseća ovog događaja, a opisuje ga kao bizaran sudar potpuno različitih kultura, sa jednim zajedničkim interesovanjem: sportom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DENNIS RODMAN (@dennisrodman)

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
broken clouds
10°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve