Sport
26.04.2023. 10:25
Beta

Aleksa Avramović

"Panter dođe ranije i vežba taj šut"

1
Izvor: Beta / KK Partizan/KK Real Madrid

Košarkaš Partizana Aleksa Avramović rekao je da je večerašnja pobeda crno-belih u Madridu protiv Reala bila timska pobeda i istakao da kapiten Kevin Panter pobednički šut "sigurno vežba već 15 godina" i da to za njega nije ništa novo.  

 

"Bilo je potrebno da svaki igrač da maksimalni doprinos u ovoj utakmici da bi se to na kraju rezultiralo pobedom. Kevin (Panter) je imao neverovatno veče, pogodio je neverovatan šut, nosio nas je u poslednjoj četvrtini... stvarno je odigrao fenomenalnu utakmicu, kapitenski", rekao je Avramović za Sport klub posle utakmice.

"Timska pobeda. Radujemo se, ali idemo dalje. Sutra je analiza i da gledamo šta možemo da uradimo bolje da ne bismo došli u ovu situaciju da igramo na jednu loptu ako možemo da ranije završimo meč", dodao je Avramović.

Košarkaši Partizana pobedili su u gostima ekipu Real Madrida sa 89:87, u prvoj utakmici četvrtfinala plej-ofa Evrolige. Pobedu crno-belima doneo je kapiten Kevin Panter trojkom na 0,4 sekunde pre kraja.

"To je šut koji on vežba sigurno 15 godina. Kevin dođe ranije i vežba taj šut, to nije ništa za njega novo, to je pogodio i protiv Monaka gde smo obezbedili Top 8", rekao je Avramović.

Avramović je istakao da je Real "preiskusan tim" i dodao da se nada da Valter Tavares nije povređen.

"Real je preiskusan, ali da li mogu da trče brže od nas, mislim da ne mogu. Da li mogu da trče više, da li mogu da igraju bolju tranziciju, mislim da ne mogu. Imamo mnogo prednosti, sa Smailagićem koji je otvorio fenomenalno meč i pravio problema Tavaresu", rekao je Avramović.

"Tavares posle nije igrao, nadam se da nije povređen... Želimo da igramo protiv najboljih, da se nadmećemo sa najboljima i da vidimo da li zaslužujemo da izborimo tri pobede i idemo na fajnal-for", dodao je on.

Avramović je naveo da je sada pritisak sigurno na Realu i da veruje da će španski tim u sledeću utakmicu ući mnogo agresivnije.

"Iskusni su jako, imaju ovakvih utakmica iza sebe milion, a neki od nas prvi put igraju Evroligu, ali ovo je nama motivacija. Pobedite nas ako ste bolji. Hemija je fenomenalna i mislim da ovaj tim zaslužuje da bude respektabilan protivnik i da ide na fajnal-for", rekao je Avramović.

On se na kraju složio sa konstatacijom da je večerašanja utakmica možda bila i najbolja koju su crno-beli odigrali ove sezone.

"Svako ko je ušao... Kevin je odradio fenomenalan posao, ali ne mogu da ne pohvalim Madara koji je izneo fantastično drugo poluvreme, ušao i 'hladan' ubacio dva teška šuta koja su nas održala u igri... Svako je dao svoj doprinos, kako kroz odbranu, tako i kroz napad i na kraju je sve to rezultiralo pobedom, jer ako hoćete da dobijete Real Madrid, morate da budete na svom maksimumu", zaključio je Avramović.

Druga utakmica ove serije na programu je u četvrtak, takođe u Madridu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Raspored četvrtfinala plej-ofa ABA lige
1

Košarka

24.04.2023. 15:16

Raspored četvrtfinala plej-ofa ABA lige

Plej-of košarkaške ABA lige počeće u petak, 28. aprila, utakmicama Budućnost - Mega i Crvena zvezda - Zadar, saopšteno je iz regionalnog takmičenja.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve