Sport
24.01.2024. 10:33
Beta

Košarkaši SAD

Ameri se ozbiljno spremaju za Olimpijske igre, evo ko je na spisku

1
Izvor: EPA / LARRY W. SMITH

Košarkaški savez SAD objavio je širi spisak, na kojem je 41 igrač koji konkuriše za mesto u timu na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu.

Igrače je izabrao izvršni direktor muške reprezentacije SAD Grent Hil, a spisak će se skraćivati kako se takmičenje bude bližilo.

Na spisku su 28 igrača koja su do sada igrala za reprezentaciju na Olimpijskim igrama i na Svetskom prvenstvu i osvojila 23 zlatne medalje.

Na spisku su najbolji strelac u istoriji NBA lige Lebron Džejms, koji je dvostruki olimpiski šampion, Bem Adebajo, Džeret Alen, Paolo Bankero, Dezmond Bejn, Skoti Barns, Devin Buker, Mikel Bridžis, Džejlen Braun, Džejlen Branson, Džimi Batler, Aleks Karuzo i Stefen Kari.

Takođe, tu su i Entoni Dejvis, Kevin Durent, Entoni Edvards, Džoel Embid, Dearon Foks, Pol Džordž, Eron Gordon, Tajris Halibarton, Džejms Harden, Džoš Hart, Tajler Hiro, Džru Holidej, Čet Holmgren, Brendon Ingram, Kajri Irving, Džeren Džekson i Kem Džonson.

Među kandidatima su i Voker Kesler, Kavaj Lenard, Demijen Lilard, Donovan Mičel, Kris Pol, Bobi Portis, Ostin Rivs, Dankan Robinson, Džejson Tejtum, Derik Vajt i Trej Jang.

"SAD se mogu pohvaliti neverovatnim košarkaškim talentom i oduševljen sam što su mnoge superzvezde izrazile interesovanje da predstavljaju našu zemlju na Olimpijskim igrama u Parizu. Privilegija je izabrati tim koji će nam pomoći da ostvarimo cilj i ponovo budemo na olimpijskom podijumu. Ovaj izazovni proces će se odvijati u narednih nekoliko meseci dok sa nestrpljenjem očekujemo početak aktivnosti državnog tima", rekao je Hil.

Reprezentaciju će predvoditi selektor Stiv Ker iz Golden Stejta, a njegovi pomoćnici biče Mark Fju sa Univerziteta Gonzaga, Tajron Lu iz Los Anđeles Klipersa i Erik Spolstra iz Majamija.

Ti treneri su prošle godine sa ekipom zauzeli četvrto mesto na Svetskom prvenstvu u Manili.

Olimpijske igre održaće se od 26. jula do 11. avgusta u Parizu, a selekcija SAD će igrati za petu uzastopnu zlatnu medalju, ukupno 17.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Olimpijski plamen će krenuti iz Marseja
1

OI u Parizu 2024.

03.02.2023. 14:22

Olimpijski plamen će krenuti iz Marseja

Put olimpijskog plamena u Francuskoj, uoči Olimpijskih igara u Parizu, počeće u proleće 2024. godine u Marseju, saopštili su organizatori.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve