Sport
20.03.2024. 09:42
R. E.

Košarkašice na OI

Maljković: "Sakrićemo sve mane i bićemo spremne za najteže takmičenje"

1
Izvor: EPA / KIYOSHI OTA

Košarkašice Srbije saznale su rivale na olimpijskom turniru u Parizu ovog leta, a selektorka Marina Maljković ističe da će to biti izuzetno težak test za njenu mladu ekipu, ali da će maksimalno potruditi da se predstave u najboljem izdanju.

Srpske košarkašice igraće u grupi A sa Španijom, Kinom i Portorikom.

"Ko god da je s nama u grupi, moj pristup je isti - rad, rad i samo rad. Treće Olimpijske igre zaredom su dokaz da je taj metod ispravan. Igračice se menjaju, ali je metod isti", izjavila je selektorska Srbije Marina Maljković posle žreba u Švajcarskoj za sajt KSS.

Svesna je Maljković težine izazova u Parizu.

"Činjenica je i da će ovo biti najteže takmičenje po mišljenju mnogih stručnjaka, kad je ženski košarkaški turnir u pitanju i to me raduje zbog ženske košarke, zbog ženskog sporta", istakla je Maljković.

"Naša ekipa je jako, jako mlada i nova, a takmičenje je izuzetno teško. Samo naivni mogu da misle da se bilo gde u muškoj i ženskoj konkurenciji i u svim ostalim sportovima neće pojaviti najbolji sportisti ovog sveta. Svi će doći i svi će igrati Olimpijske igre u Parizu", dodala je selektorka.

Uprkos tome što je njen tim mlad i nedovoljno iskusan, Maljkovićeva je istakla da će se u Parizu potruditi maksimalno.

"Uz ogroman rad ovog leta, trudićemo se da sakrijemo sve naše mane i da spremne idemo na najteže svetsko takmičenje", napomenula je Marina Maljković.

Srpske košarkašice su na Igrama 2016. godine u Rio de Žaneiru osvojile bronzu, dok su u Tokiju 2021. godine zauzele četvrto mesto. 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
30.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve