Sport
19.02.2024. 20:35
R. E.

"Mislimo na OI"

Okupili se "orlovi": Pešić o prioritetima i koga je još zvao, ali nije mogao da dođe (FOTO)

1
Izvor: ATAIMAGES / Dusan Milenkovic

Košarkaška reprezentacija Srbije okupila se u Beogradu uoči početka kvalifikacija za Eurobasket.

Svetislav Pešić objavio je na kojih 15 igrača računa u prvoj rundi borbi za Eurobasket 2025 i sa izabranim košarkašima odradio i prvi trening.

Selektor je napomenuo da su svi maksimalno koncentrisani na predstojeće duele sa Finskom i Gruzijom, ali i da gleda dalje od toga.

"Ovo je naše prvo okupljanje posle Svetskog prvenstva u Manili, verovatno i poslednje do Olimpijskih igara. Prioriteti su najvažniji, znamo zašto smo se skupili, to je Evropsko prvenstvo 2025, ali naravno da uvek tamo negde stoji zbog nemogućnosti kvalitetnih priprema za Olimpijske igre i da vidimo šta možemo od ovog okupljanja i kroz ove dve utakmice da dobijemo za Igre u Parizu koje su na programu ovog leta", rekao je Pešić.

Selektor Srbije otkrio je da je njegov spisak bio duži, ali da nekolicina igrača nije bila u mogućnosti da se odazove pozivu.

"Odredili smo 15 igrača, na neke nismo mogli da računamo, hteli smo da tu budu i Milutinov i Topić, ali zbog povreda nisu mogli. Hteli smo da uključimo i Tristana Vukčevića iz Partizana, ali on tek idućeg meseca puni 21 godinu i tek od sledećeg meseca po pravilima FIBA može da igra za našu reprezentaciju. Na Lučiča ne možemo da računamo, on je bio na spisku, ali je obnovio povredu, nije ništa opasno. Stefan Jović je stigao, ostao je u Nišu, na njega verovatno ne možemo da računamo, zbog situacije u njegovoj porodici jer se to nije promenilo od Manile. Smailagić je bolestan, nije igrao Kup Koraća, na ispitivanjima je, traže se razlozi zbog čega se to kod njega obnovilo", otkrio je Pešić novinarima na prvom treningu po okupljanju reprezentacije.

O protivnicima u kvalifikacijama imao je reči hvale, istakavši da su to ekipe sa dva različita stila.

"Forsira se moderna košarka, sa velikom tranzicijom, Finci su napravili veliki napredak i kroz struku i kroz igrače. Uvek je drugačiji osećaj svih ekipa, ali i reprezentativni. Moramo da radimo na toj odbrani od tranzicije, Gruzija je drugačija ekipa, sa Šengelijom i ovim iz Tenerifea Šermadinijem, dobili su novog stranca, novog našeg trenera, Džikića, igraju 'insajd košarku'", napomenuo je Pešić.

Srbija u petak, 23. februara, dočekuje Finsku u dvorani "Aleksandar Nikolić" od 20 časova, dok 26. februara gostuje reprezentaciji Gruzije u Tbilisiju.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
30.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve