Sport
11.01.2022. 21:05
Tanjug

Sonja i Nikola

Košarkaški saveza Srbije proglasio najbolje u 2021. godini

Sonja Vasić, 11. 1. 2022.
Izvor: FOTO TANJUG / MILOS MILIVOJEVIC

Sonja Vasić proglašena je za najbolju košarkašicu, a Nikola Jokić za najboljeg košarkaša Srbije u protekloj 2021. godini, u tradicionalnom izboru Košarkaškog saveza Srbije (KS S).

KS S je proglasio najuspešnije u prethodnoj godini prema izboru novinara, a Vasić i Jokić dobili su najviše glasova od predstavnika sportskih redakcija.

Specijalna nagrada pripala je muškoj reprezentaciji u basketu, ovajaču zlata na EP i olimpijske bronze, a druga je otišla košarkašicama Srbije, šampionkama Evrope.

Sonja Vasić u godini iza nas završila je igračku karijeru, osvajanjem titule šampiona Evrope sa reprezentacijom, izborom u idealnu petorku turnira Evropskog prvenstva, MVP priznanjem i četvrtim mestom na Olimpijskim igrama u Tokiju, a sve to bilo je dovoljno da u glasanju završi ispred nove kapitenke Tine Krajišnik.

Sonja Vasić, 11. 1. 2022.
Izvor: FOTO TANJUG / MILOS MILIVOJEVIC

"Hvala novinarima i medijima koji su glasali. Verovatno je poslednja nagrada koju dobijam. Prethodna godina je bila uspešna, ostaje žal da je možda moglo negde više. Stavljam tačku na karijeru, hvala svima. Prvo porodici, saigračicama, trenerima, kao i KS S. Poslednje godine nisu bile lake. Hvala svima još jednom", rekla je Vasić nakon dobijanja priznanja.

Centar Denvera, u 2021. godini postao je prvi Srbin koji je proglašen za najkorisnijeg košarkaša NBA lige, osvojio je najviše glasova spotskih novinara, dok je na drugom mestu završio igrač Efesa Vaslije Micić, osvajač Evolige i dvostruki MVP takmičenja.

Nikola Jokić, 11. 1. 2022.
Izvor: FOTO TANJUG / MILOS MILIVOJEVIC

"Žao mi je što ne mogu da budem sa vama, hvala Košarkaškom savezu Srbije i sportskim novinarima na izboru za najboljeg košarkaša u prošloj godini. Poznavajući odakle dolazim i šta košarka predstavlja za naš narod, to je velika čast i zadovoljstvo za mene. Mnoge legende su dobijale ovu nagradu, veliko je zadovoljstvo za mene i ovo je veliki podstrek za mene da napredujem i budem bolji", rekao je Jokić putem video poruke uz želje za dobro zdravlje ove godine.

Sonji Vasić ovo je bilo treće priznaje za najbolju igračicu, dok je Nikola Jokić najbolji u izboru Košarkaškog saveza bio i 2018. godine.

Priznanja Sonji i Branislavu, ocu Nikole Jokića, uručio predsednik KS S Predrag Danilović.

KOSARKA KSS PRIZNANJA
Izvor: FOTO TANJUG / MILOS MILIVOJEVIC
Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Klej Tompson ponovo na parketu
Klej Tompson, 9. 1. 2022.

Košarka

09.01.2022. 12:05

Klej Tompson ponovo na parketu

Košarkaš Golden Stejta, 32. godišnji Klej Tompson, posle više od dve i po godine pauze zbog povrede vratiće se na parket, zvanično je saopštio taj NBA klub.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
10°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve