Sport
03.03.2018. 11:45
Nebojša Vuković

LAŽNI TENISER PREVARIO POLA PLANETE

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Skandalozna priča o prevari dvadesetogodišnjeg makedonskog tenisera Darka Grnčarova obišla je nedavno planetu uzduž i popreko. Izmislio je kompletnu životnu priču, a onda se i nametnuo u sam vrh svetskog tenisa. Među pripadnicima svetskog džet-seta i po naslovima najtiražnijih medija već je slučaj mladog Makedonca nazvan kao jedna od najvećih prevara u istoriji tenisa, pa i sporta uopšte.

Sve je počelo kada je legendarna Margaret Kort izjavila da se protivi istopolnim brakovima, a velika Martina Navratilova ju je optužila da je homofob i pozvala organizatore Australijan opena da preimenuju arenu koja nosi njeno ime.

I onda na scenu stupa do tada anonimni makedonski teniser koji preko društvenih mreža gura svoju izjavu da „nikada ne bi igrao na stadionu 'Margaret Kort' jer je osoba čije ime stadion nosi imala potpuno neprihvatljive homofobične izjave"?!

Komendijant slučaj tada stupa na scenu jer mu najpoznatije ličnosti iz sveta tenisa daju podršku i on dobija priliku da da intervju za Radio BBC. Ali vešti Makedonac tada plasira i svoju navodno tešku životnu priču i to postaje svetski hit.

Njegova srceparajuća priča je kako je on navodno posle nekog napornog treninga kad je imao 19 godina doživeo moždani udar, zbog čega je čak šest meseci bio u komi. Najpoznatiji svetski mediji prenose fantazije iz njegove glave.

-Nisam mogao da hodam, niti da čujem na desno uvo. Rekli su mi i da nikada neću moći ponovo da igram tenis. Prvih nekoliko dana sam bio u depresiji jer nisam mogao da hodam... Mislio sam da sam paralizovan i da sam poludeo. Sve na šta sam mogao da mislim bio je tenis. Bio mi je potreban taj osećaj da igram, da mogu da hodam, trčim, igram i uživam u životu. Posle tri ili četiri meseca iznenadio sam sve. Zaista su bili šokirani, ali i uplašeni da sve može da se desi ponovo. Ja sam samo verovao da neće, mada i dalje postoji deo mene koji se plaši da će se tako nešto ponovo desiti... -pričao je Grnčarov u intervjuu za britanski „Metro".

Divljenje prema hrabrosti mladog Makedonca nije prestajalo, a on je svoju popularnost maksimalno koristio. Ludilo se tek zavrtelo kada je Darko svoju pažnju usmerio na Serenu i Venus Vilijams koje je proglasio svojim teniskim sestrama. A čak mu je i Serena Vilijams zahvalila na podršci. Broj njegovih poklonika samo je rastao -više od 15.000 pratilaca na Tviteru i 45.000 na Instagramu. A onda čak i potpisivanja sponzorskih ugovora sa kompanijama „Adidas" i „Vilson", da bi nemački gigant objavio na zvaničnom nalogu:

-Dobro došao u porodicu, Darko!

Ipak, poznati američki novinar Ben Rotenberg počeo je da istražuje ko je taj anonimni teniser o kome svi pričaju i naduvani balon je počeo da ispušta vazduh. Tako se i saznalo da u Makedoniji postoji osoba koja se tako zove i koja je stvarno igrala tenis, ali je odigrala samo jedan meč u juniorskoj konkurenciji još 2015. godine, kao i da ovaj Grnčarov nema nikakve veze sa tim teniserom.

Kako se klupko sve više odmotavalo, lucidni Makedonac je shvatio da je sad već legendarnoj i planetarnoj prevari došao kraj. Ugasio je sve naloge na društvenim mrežama i bukvalno ispario preko noći.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
8°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve