LEBRON: Neću se više natezati sa Trampom

LEBRON: Neću se više natezati sa Trampom

EPA-EFE/ERIK S. LESSER SHUTTERSTOCK OUT


Lebron Džejms, aktualni NBA šampion, tokom poslednjih nekoliko meseci postao je jedan od glavnih društvenih aktivista među poznatima u SAD-u.

Pokrenuo je kampanju “More Than A Vote” u kojoj je pozivao ljude da izađu na predsedničke izbore i na njima izraze nezadovoljstvo socijalnom situacijom u državi. Zbog toga se često našao na meti osoba s druge strane političkog spektra, pa tako i Donalda Trampa, piše Index. hr.

Iako je ranije tokom karijere u više navrata izjavio divljenje prema Džejmsu kao osobi i igraču, Tramp ga je nedavno nazvao prljavim glasnikom demokrata i hejterom.

 EPA-EFE/ERIK S. LESSER  SHUTTERSTOCK OUT

EPA-EFE/ERIK S. LESSER SHUTTERSTOCK OUT

Džejms mu u nekoliko navrata nije ostao dužan, ali je u razgovoru za The New York Times dao do znanja kako više ne planira s Trampom da se obračunava putem medija i društvenih mreža.

Povezane vesti – PIPEN: Ovo nije pravi NBA, pa pogledajte Ronda šta radi

“Ne želim da se natežem više sa ljudima, a posebno sa tim tipom. Želimo promene, želimo bolje za svoje zajednice. Često se o tome priča, ali mislim kako sada zaista imamo šansu nešto i da preduzmemo. Govorili smo o rasizmu i policijskoj brutalnosti. Dosta toga se dogodilo, a sve kako bi se ljude obeshrabrilo da se aktiviraju i glasaju. Zato moramo da podižemo svest i da edukujemo ljude”, rekao je Džejms.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar