Sport
30.10.2023. 23:02
R. E.

Argentinac bez premca

Majstore, svaka čast: Mesi osmi put osvojio Zlatnu loptu

1
Izvor: Beta / AP / Michel Euler

Lionel Mesi je već nedostižan, a sada je samo "podebljao" taj rekord.

Kapiten Argentine i član Intera iz Majamija Lionel Mesi osmi put u karijeri osvojio je nagradu Frans fudbala "Zlatna lopta" za najboljeg fudbalera sezone.

Mesi je u sezoni 2022/2023. predvodio Argentinu do istorijske titule na Mundijalu u Kataru i trijumfovao je ispred Erlinga Halanda iz Mančester Sitija i Kilijana Mbapea iz ekipe PSŽ.

Na ceremoniji održanoj u Parizu novi trofej za najboljeg igrača sveta uručio mu je Dejvid Bekam, nekadašnji as selekcije Engleske, sada vlasnik Intera iz Majamija koji ga je i doveo u taj tim.

U ženskoj konkurenciji za najbolju je izabrana fudbalerka Barselone Aitana Bonmati, kojoj je nagradu predao Novak Đoković.

Golman Aston Vile i reprezentacije Argentine Emilijano Martinez osvojio je nagradu "Lav Jašin", za najboljeg čuvara mreže.

Nagrada "Gerd Miler" za najboljeg strelca pripala je Halandu, koji je prošle sezone na 53 meča u svim takmičenjima za Mančester Siti postigao 52 pogotka i vodio tim do triple krune - Liga šampiona, Premijer liga i FA kup.

Fudbaler Real Madrida Džud Belingem osvojio je "Kopa trofej", nagradu namenjenu najboljem mladom fudbaleru, odnosno igraču do 21 godine, dok je nagradu "Sokrates" za humanitarni rad dobio njegov klupski kolega Vinisijus, za rad njegove fondacije koja pomaže siromašnoj brazilskoj deci.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve