Sport
11.04.2023. 23:23
Beta

Liga šampiona

Pobede Intera i Mančester sitija u prvim mečevima četvrtfinala

1
Izvor: Beta / AP / Armando Franca

Fudbaleri Intera i Mančester sitija ostvarili su pobede u prvim mečevima četvrtfinala Lige šampiona.

Inter je u gostima nadigrao Benfiku rezultatom 2:0.

Strelci za Inter bili su Nikolo Barela u 51. i Romelu Lukaku iz penala u 82. minutu.

Prvu priliku na meču imala je Benfika u 16. minutu. Dimarko je loše reagovao u svom šesnaestercu, odbio loptu na nogu Rafe Silve, koji je šutirao iz prve sa osam metara i direktno pogodio golmana Intera Onanu.

U 24. minutu udarac iz velike daljine je oprobao Aćerbi, ali je lopta otišla malo preko gola Benfike.

Inter je poveo golom Nikole Barele u 51. minutu. Alesandro Bastoni je uputio centaršut sa leve strane, na drugoj stativi se našao Barela i glavom pogodio suprotni ugao gola Benfike.

Četiri minuta kasnije Benfika je imala priliku za izjednačenje, ali je posle velike gužve u šesnaestercu udarac Ramosa izblokirao Damfris.

Inter je mogao da duplira prednost u 78. minutu. Ponovo je sa leve strane centrirao Bastoni, udarac Damfrisa glavom je odbranio golman Benfike Vlahodimos, lopta se odbila na nogu Damfrisa koji je još jednom pokušao, ali je njegov udarac izblokirao Morato.

U nastavku akcije, Damfris je uputio centaršut sa desne strane, a rukom je u svom kaznenom prostoru igrao Žoao Mario. Nakon signalizacije iz VAR sobe sudija Oliver je pogledao snimak i pokazao na "belu tačku".

Odgovornost je preuzeo Romelu Lukaku, precinim udarcem u donji desni ugao bio siguran i doneo Interu dva gola prednosti.

Benfika je do kraja meča pokušala iz prekida da smanji prednost, ali nije uspela da stigne do pogotka, i na revanš u Milano putuje sa dva gola zaostatka.

Revanš meč je na programu 19. aprila.

1
Izvor: Beta / AP / Jon Super

Ubedljiv trijumf ostvario je i Mančester siti koji je pred svojim navijačima savladao Bajern 3:0.

Strelci za Siti na Etihadu bili su Rodri u 27, Bernardo Silva u 70. i Erling Haland u 76. minutu.

Revanš utakmica je na programu 19. aprila u Minhenu, a pobednik ovog dvomeča će u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela Real Madrida i Čelsija.

Siti je u prvom poluvremenu bio bolji, postigao je jedan gol, imao još jednu sjajnu priliku, dok Bajern nije uputio niti jedan udarac u okvir gola rivala.

Trenutak koji je napravio razliku u prvom poluvremenu dogodio se u 27. minutu kada je Rodri prvo "izbacio" Džamala Musijalu iz igre, a potom sjajno šutirao iz velike udaljenosti i pogodio za 1:0.

Drugo poluvreme je počelo dobrim udarcima Liroja Sanea, ali i dobrim odbranama Edersona. Potom se na drugoj strani istakao i Jan Zomer, koji je zaustavio nekoliko pokušaja igrača Sitija, ali nije mogao i šut Silve u 70. minutu.

Sve je počelo greškom Daja Upamekana, kojem je Džek Griliš ukrao loptu i potom petom proigrao Halanda koji nije šutirao već je prebacio loptu na drugu stativu gde je dočekao Silva i glavom savladao Zomera.

Tačku na ovaj meč stavio je Haland šest minuta kasnije. Posle centaršuta, Džon Stouns je glavom poslao loptu do Halanda kojem nije bilo teško da sa nekoliko metara pošalje loptu iza leđa golmana Bajerna za konačnih 3:0. 

Bio je to 45. pogodak Halanda ove sezone, čime je postao najefikasniji igrač Premijer lige u jednoj sezoni u svim takmičenjima.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve