Sport
04.05.2022. 00:13
Beta

Fudbal

Liga šampiona: Liverpul prvi finalista

Liverpul, 4. 5. 2022.
Izvor: EFE / DOMENECH CASTELLO

Fudbaleri Liverpula plasirali su se u finale Lige šampiona, pošto su u gostima pobedili Viljareal sa 3:2, u revanš utakmici polufinala najjačeg evropskog takmičenja.

Španski tim je golovima Bulajea Dija u trećem i Fransisa Kokelana u 41. minutu anulirao prednost Liverpula iz prvog meča, ali je tim Jirgena Klopa za samo 12 minuta u nastavku preokrenuo rezultat.

Strelci za "crvene" bili su Fabinjo u 62, Luis Dijas u 67. i Sadio Mane u 74. minutu.

Viljareal je odigrao sjajno prvo poluvreme, potpuno je nadigrao Liverpul i poništio zaostatak od 2:0 koji je imao posle utakmice na Enfildu.

Domaći tim je poveo već u trećem minutu golom Dija. Posle centaršuta sa leve strane lopta je stigla na drugu stativu do Etjena Kapua, a on je vratio do Dija koji je poslao iza ledja Alisona.

Viljareal je i u nastavku prvog poluvremena bio opasniji i to je uspeo da materijalizuje u 41. minutu pogotkom Kokelana. Ponovo je Kapu bio asistent, a Kokelan je nadskočio sve i glavom pogodio za 2:0.

Pre tog gola, domaći tim je tražio jedanaesterac posle starta Alisona nad Lo Selsom, ali penal nije dosudjen.

U drugom poluvremenu Liverpul je bio konkretniji i uspeo je da preokrene rezultat.

Prvo je u 62. minutu Fabinjo, posle asistencije Mohameda Salaha, poslao loptu kroz noge Ruljiju, pet minuta kasnije je Dijas udarcem glavom izjednačio na 2:2 i na kraju je Mane u 74. minutu postavio konačan rezultat.

Liverpul će se za svoj sedmi trofej prvaka Evrope u desetom finalu boriti sa pobednikom drugog polufinala u kojem se sastaju Real Madrid i Mančester siti. Engleski tim ima prednost od 4:3 iz prve utakmice, a revanš se igra sutra u Madridu.

Finale je na programu 28. maja u Parizu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Siniša Mihajlović napustio bolnicu
Siniša Mihajlović, 3. 5. 2022.

Bolonja

03.05.2022. 00:30

Siniša Mihajlović napustio bolnicu

Trener fudbalera Bolonje Siniša Mihajlović pušten je iz lokalne bolnice gde je bio na lečenju zbog leukemije, pišu su italijanski mediji.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
10°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve