Sport
14.12.2023. 09:01
Beta

Osmina finala

Liga šampiona: Rezultati

liga šampiona
Izvor: Shutterstock

Fudbaleri Pari Sen Žermena i Porta kompletirali su listu učesnika osmine finala Lige šampiona, posle utakmica poslednjeg kola grupne faze.

 

Na žrebu za osminu finala Lige šampiona u ponedeljak naći će se Bajern Minhen, Kopenhagen, Arsenal, PSV, Real Madrid, Napoli, Real Sosijedad, Inter, Atletiko Madrid, Lacio, Borusija Dortmud, PSŽ, Mančester siti, Lajpcig, Barselona i Porto.

Trećeplasirane ekipe sele se u Ligu Evropa, a to su Fejenord, Jang Bojs, Lans, Galatasaraj, Braga, Benfika, Milan i Šahtjor.

Pari Sen Žermen je u poslednjem kolu Grupe F odigrao nerešeno 1:1 sa Borusijom u Dortmundu, a eliminaciju je izbegao zahvaljujući rezultatu u Njukaslu gde je Milan pobedio domaći tim sa 2:1.

Na kraju, Dortmund je prvi sa sa 11 bodova, dok je PSŽ drugi sa osam, koliko ima i Milan koji se seli u Ligu Evropa, dok Njukasl završava takmičenje kao četvrti sa pet osvojenih bodova.

Borusija Dortmund je povela golom Karima Adejemija u 51. minutu, ali je samo pet minuta kasnije izjednačenje PSŽ-u doneo Varen Zair-Emri.

U drugom meču ove grupe, Njukasl je prvi stigao do pogotka preko Žoelintona u 33. minutu, ali je Milan preokrenuo golovima Kristijana Pulišića u 59. i Samuela Čukvuezea u 84. minutu.

Plasman u osminu finala obezbedio je i Porto koji je na svom terenu, u direktnom okršaju za nokaut fazu, slavio protiv Šahtjora sa 5:3 u poslednjem kolu Grupe H.

Pobedu Portu doneli su Galeno u devetom i 43. minutu, Mehdi Taremi u 62, Pepe 76. i Fransisko Konseisao u 82. minutu. Strelci za ukrajinski tim bili su Danilo Sikan u 29, Stiven Euštakiu koji je postigao autogol u 73. minutu i Ekvinaldo u 88. minutu.

U drugom meču ove grupe, Antverpen je pobedio Barselonu na svom terenu sa 3:2.

Artur Vermeren je u drugom minutu doneo vođstvo Antverpenu, izjednačio je Feran Tores u 35, a za novu prednost domaćeg tima pogodio je Vinsent Jansen u 56. minutu. Mark Gulu je izjednačio na 2:2 u 91. minutu, a konačan rezultat postavio je Žorž Ilenihena samo minut kasnije.

Barselona kao prva ide u osminu finala sa 12 bodova, koliko je sakupio i Porto. Šahtjor je treći sa devet bodova i takmičenje nastavlje Ligi Evropa, dok je Antverpen posledji sa tri boda.

Fudbaleri Atletika su u Madridu pobedili Lacio sa 2:0 golovima Antoana Grizmana u šestom i Samuela Linoa u 51. minutu i tako osvojili prvo mesto u Grupi H sa 14 bodova.

Lacio je drugi sa deset bodova, dok je treći Fejenord sa šest bodova koji je večeras izgubio u gostima od Seltika sa 2:1. Seltik je takmičenje u Ligi šampiona završio sa četiri osvojena boda.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve