Sport
02.11.2022. 08:48
Beta

Grupe C i D

Liga šampiona: Rezultati

liga šampiona
Izvor: Shutterstock

Fudbaleri Totenhema plasirali su se u osminu finala Lige šampiona pošto su u utakmici poslednjeg šestog kola Grupe D u Marseju pobedili Olimpik posle preokreta sa 2:1.

Olimpik je poveo golom koji je Šansel Mbemba postigao u drugom minutu nadoknade, a izjednačio je Kleman Langle u 54. Pobedu Totenhemu doneo je Pjer Emil Hojbjerg pogotkom u petom minutu nadoknade vremena.

Tokom prvog poluvremena zamenjen je fudbaler londonske ekipe Son Hjun Min, nakon što ga je protivnički igrač udario ramenom u lice.

Totenhemu je za prolaz u osminu finala Lige šampiona bilo potrebno da večeras ne izgubi, ali je posle pobede kao prvi u grupi prošao dalje.

U osmini finala Lige šampiona je i Ajntraht iz Frankfurta koji je u Lisabonu pobedio domaći Sporting sa 2:1.

Sporting je poveo u 39. minutu pogotkom Artura Gomesa, a izjednačio je Daiti Kamada iz jedanaesterca u 62. Pobedu nemačkoj ekipi doneo je Randal Kolo Muani golom u 72. minutu.

Grupnu fazu takmičenja Totenhem je završio na prvom mestu sa 11 bodova, a Ajntraht na drugom ima 10. Sporting ima sedam bodova i kao trećeplasirani će na proleće igrati u Ligi Evropa. Olimpik na četvrtom mestu ima šest bodova i ove sezone završio je učešće u evropskom takmičenju.

 

Fudbaleri Bajerna pobedili su na svom terenu u Minhenu Inter sa 2:0, u utakmici poslednjeg šestog kola Grupe C u Ligi šampiona i ostvarili šestu pobedu.

Domaći su poveli golom koji je postigao Benžamen Pavar u 32. minutu, a konačan rezultat postavio je Erik Maksim Čupo Moting u 72. minutu.

Nemačka ekipa je sa svih šest pobeda i 18 bodova završila grupnu fazu i kao prva u grupi se plasirala u osminu finala.

Inter je drugi sa 10 bodova i takođe će igrati u Ligi šampiona na proleće, dok će Barselona, koja ima sedam bodova, takmičenje nastaviti u Ligi Evropa. Viktorija Plzenj je poslednja na tabeli bez bodova i završila je evropsko takmičenje ove sezone.

U drugoj utakmici u toj grupi Barselona je kao gost u Češkoj pobedila Viktoriju Plzenj sa 4:2.

Barselona je povela u šestom minutu golom Markosa Alonsa, a prednost je udvostručio Feran Tores u 44. Strelac u češkom timu bio je Tomaš Hori iz jedanaesterca u 51. minutu, a dva gola prednosti Barseloni doneo je Tores svojim drugim golom na meču u 54. minutu.

Hori je ponovo bio strelac za Viktoriju u 63. minutu, a konačan rezultat postavio je Pablo Tore u 75. minutu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Gospodine, legendo, srećan rođendan
dušan ivković, 29. 10. 2022.

Jedan od najuspešnijih

29.10.2022. 10:47

Gospodine, legendo, srećan rođendan

Bio je jedan od najuspešnijih evropskih trenera svih vremena i najuspešniji selektor Košarkaške reprezentacije Jugoslavije na Evropskim prvenstvima. Njegov uspeh možda je bio predodređen i time što je bio rođak Nikole Tesle. 
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
08.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve